Brexit: el Regne Unit aconsegueix un acord de lliure comerç i demostra que sortir de la UE és possible

25 de desembre de 2020

Brexit: el Regne Unit aconsegueix un acord de lliure comerç i demostra que sortir de la UE és possible

L'acord amb la UE permetrà al Regne Unit fer les seves pròpies lleis, controlar la immigració i aconseguir els seus propis acords comercials sense aranzels ni limitacions

 
Redacció

Finalment, i després de gairebé 10 mesos de negociacions sense èxit, el Regne Unit ha aconseguit un acord tècnic amb la Unió Europea per assolir la fita històrica del Brexit a partir de l’1 de gener.

Una aposta per la liberalització del mercat

Segons el portaveu del govern britànic, l’acord “garanteix una liberalització aranzelària del 100%” tot proporcionant “continuïtat tant per a les economies del Regne Unit com de la UE” amb un comerç subjecte a zero tarifes i zero quotes. Un fet que assegura que tant inversors com proveïdors de serveis “no s’enfrontin a restriccions d’accés al mercat o barreres discriminatòries al comerç”.

Autonomia legislativa

Quant a legislació, el Regne Unit ha aconseguit deslliurar-se del control de les lleis que marca el Tribunal de Justícia de la UE, permetent així que la Gran Bretanya reguli les seves pròpies lleis defugint l’obsessiva supervisió d’Europa les polítiques dels països dels Estats Membres i assolint independència econòmica.

Sobirania comercial

Tanmateix, l’acord assegura una cooperació amical i equitativa entre Estats sobirans arreu del món, alhora que mantenint uns alts estàndards laborals, mediambientals i climàtics sense pressions de la UE.

L'acord no és perfecte, però és un inici

Així, el Regne Unit ha plantat cara a la UE per assolir la seva llibertat constatant, a diferència d’exemples com el de Catalunya, que la victòria és assolible si la voluntat és ferma.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme