Brexit: Boris Johnson esborra el llegat legal de la UE al Regne Unit

14 de gener de 2021

Brexit: Boris Johnson esborra el llegat legal de la UE al Regne Unit

L’assoliment del Brexit suposa un símptoma de la implosió de la Unió Europea que Estats membres com Hongria o Polònia observen, potser, a l’espera de reflectir-s’hi

 
Redacció

Segons explica a Taki’s Magazine l’expert en Història i Ciències Polítiques Bruce Antonio Laue, l’assoliment del Brexit suposa un símptoma de la implosió de la Unió Europea a causa d’haver volgut sotmetre els Estats membres substituint el tarannà comercial amb què, presumptament, es va constituir en un inici.

Fet pel qual, alhora, el Brexit palesa “la constatació entre els europeus” que hi ha vida després de la UE i que, més enllà d’això, assenyala Laue, està en poder dels Estats membres fer-ho possible. I és per aquest motiu que el primer ministre Boris Johnson, segons ha avançat The Telegraph, està actualment esborrant qualsevol referència a la UE en la legislatura britànica a fi d'impedir en que els laboristes desmantellin el Brexit en un futur.

 
Què és i què no és la democràcia?

Laue matisa que l’èxit de l’acord entre la Gran Bretanya i la UE després de tants anys és fruit d’una sola qüestió: “tothom a la taula volia seguir guanyant diners”. I, malgrat que el negociador líder de la UE, Michel Barnier, afirmés que els britànics no obtindrien un tall del pastís, “el lliure comerç amb la UE es va confirmar amb controls fronterers mínims, la fi de la jurisdicció del Tribunal de Justícia Europeu, la finalització de la unió duanera de la UE, la fi de la immigració il·limitada i una frontera irlandesa oberta”.

Així, Bruce Antonio Laue conclou que aquest fet històric “tracta sobre què és i què no és la democràcia” reblant que “la voluntat del poble, en última instància, no es pot deixar de banda”. Sent d’aquesta manera la fita del Regne Unit un mirall on comencen a reflectir-se països com Polònia o Hongria que, farts del jou de la Unió Europea sobre els seus valors i la seva idiosincràsia, “observen molt de prop aquests desenvolupaments”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme