Biden: en cas d'assumir la presidència dels EUA, reprendrà les polítiques més nefastes de l’administració Obama

28 de novembre de 2020

Biden: en cas d'assumir la presidència dels EUA, reprendrà les polítiques més nefastes de l’administració Obama

Entre d’altres i contra el llegat de Trump, la restauració dels llaços comercials amb la Xina, la represa de l’acord nuclear amb l’Iran o la perpetuació de la guerra a l’Afganistan

 
Redacció

Durant el transcurs de la setmana, els moviments de gabinet de "transició" i informes de projectes prioritaris plantejats per l’ex-vicepresident demòcrata Joe Biden en el cas d’assumir la presidència dels EUA el gener de 2021, palesen la intenció de reprendre les polítiques més nefastes de l’administració Obama.

Un mandat que Biden promet recuperar i amb què l'ex-president Obama va incrementar la inestabilitat global, va malbaratar els impostos estatunidencs i va perjudicar-ne els treballadors. Sent també una perillosa rabiola demòcrata que té com a finalitat, al capdavall, tombar alguns dels èxits del president Donald Trump.

 
Finançament del terrorisme i permanència a l'Afganistan

D’una banda, Biden recuperaria l’acord nuclear amb l’Iran de Barack Obama amb què, segons va reconèixer la mateixa administració, finançaria activitats terroristes arreu del món. De fet, sota l’acord nuclear, la influència iraniana es va incrementar a estats veïns com Iraq, Síria, el Iemen o el Líban. Fet pel qual, Trump va retirar l’acord el 2018, complint una promesa de campanya i, conseqüentment, limitant les activitats terroristes del Cos de la Guàrdia Revolucionària Islàmica.

Quant a la rauxa militar, i a diferència d’Obama o, fins i tot, George W. Bush, Trump va fer prevaldre el diàleg de la pau amb els líders talibans en lloc de la promesa d’una victòria militar, entre d’altres, acordant la retirada dels EUA de l’Afganistan si els grups terroristes abandonen l’atac als estatunidencs. Malgrat que aquest acord podria eliminar la presència de tropes nord-americanes en territori afganès, Biden vol mantenir-les amb entre 1.500 i 2.000 efectius.

 
Alarmisme climàtic

L’ex-vicepresident demòcrata, continuant amb l’alarmisme climàtic que ha caracteritzat també la seva campanya, recuperaria l’Acord Climàtic de París del que Trump va retirar-se el 2019 malgrat haver reduït les emissions de carboni de 2005 a 2017 en un 12%. L’acatament de l’acord que Obama va signar seguia una línia perjudicial pel teixit industrial estatunidenc, però no per la Xina, que n’ha incrementat les emissions sense cap penalització.

 
Submissió a l'OMS i l'ONU

Arran del partidisme de l’organització en favor del Partit Comunista de la Xina encobrint la veritat sobre el virus de Wuhan –malgrat les advertències de Taiwan que l’OMS va desestimar perquè la Xina no en reconeix la sobirania–, Trump va retirar-ne els EUA el juliol. A més, a causa de la despesa que suposa en comparació amb la Xina, car mentre Xi Jinping n’aporta 40 milions de dòlars anuals, els EUA n’hi abocaven 450 milions. Un malbaratament i una submissió que tornarien sota el mandat de Biden.

Tanmateix, Trump va retirar els EUA de l’ONU a causa de la hipocresia de molts dels Estats membres que violen constantment els Drets Humans, com ara Turquia, l’Afganistan, la Xina o Cuba i que s’obstinen en atacar Israel i els EUA per la violació que ells cometen. Biden, però, ha promès tornar al Consell de Drets Humans de Nacions Unides. Alhora que, contràriament a la política d’aranzels i sancions de Trump contra certs països, Biden també restauraria els llaços comercials amb la Xina.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme