Benidorm (Alacant): detinguda una fugitiva russa, de 57 anys, buscada per les autoritats russes per un delicte d'estafa de més d'un milió d'euros

28 de març de 2022

Benidorm (Alacant): detinguda una fugitiva russa, de 57 anys, buscada per les autoritats russes per un delicte d'estafa de més d'un milió d'euros

La detinguda de nacionalitat russa ha estat posada a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número tres de l’Audiència Nacional, encarregat de dur a terme l'Ordre Internacional de Detenció per a Extradició emesa per Interpol

 
Redacció

Ahir, diumenge 27 de març de 2022, a Benidorm (Alacant), va ser detinguda una fugitiva de nacionalitat russa, de 57 anys, buscada per les autoritats russes per un delicte d'estafa per apropiar-se de més d'un milió d'euros.

 
Sota recerca i captura

Segons han comunicat els agents de la Policia Nacional de la Comissaria de Benidorm, s'ha detingut a una fugitiva de nacionalitat russa de 57 anys d’edat buscada per les autoritats del seu país i sobre la qual pesava una Ordre Internacional de Detenció per a Extradició emesa per Interpol des del mes de desembre del passat any, 2021.

 
Modus operandi

La fugitiva russa, actuant com a empresària individual, va establir l’any 2011 un contracte d’agència amb una companyia d’assegurances coneguda del seu país, en què segons el qual havia de formalitzar contractes d’assegurança amb persones físiques i jurídiques per a aquesta asseguradora a canvi d’una remuneració. Així, durant els següents tres anys, l’arrestada, va concloure un total de 42.243 contractes en virtut dels quals va rebre més d’un milió quatre-cents mil euros en primes, pertanyent-li una comissió per això d’una mica més de cent seixanta mil euros, havent de transferir la resta a la companyia d’assegurances. No obstant això, no va arribar a transferir aquesta suma a l’empresa, apropiant-se indegudament dels diners.

Les perquisicions policials de les autoritats russes, van donar com a resultat que la fugitiva havia sortit del país el mes de gener de 2020 en un vol a l'Estat espanyol, concretament un vol amb destinació a l’aeroport d’Alacant, perdent el seu rastre després d’això, difonent una ordre de detenció per a extradició sobre el mes d’agost de l’any 2021.

Finalment, la presumpta autora de l’estafa, va ser localitzada en un hotel de la localitat alacantina juntament amb un home de nacionalitat espanyola, natural d’una localitat de la província, qui presumptament no tenia res a veure amb la il·lícita activitat per la qual era buscada. A tot això, l’afició per viatjar de l’arrestada, va fer que triés la província d’Alacant com a destí idíl·lic per a establir-se, on alguns d’aquests fugitius pretenen evadir-se de l’acció de la justícia dels seus països mentre gaudeixen de la propícia qualitat de vida que la província ofereix, a més de per ser una província que compta amb una important colònia de ciutadans russos.

 
Mesures penals

Després d’aconseguir identificar-la els agents, amb plenes garanties que es tractava de la persona sobre la qual pesava aquesta Ordre Internacional de Detenció, els agents policials la van detindre donant compte d’això a través de l’oficina d’Interpol a Madrid a les autoritats del país reclamant.

La detinguda va ser posada a disposició del Jutjat Central d’Instrucció número tres de l’Audiència Nacional, encarregat de dur a terme els tràmits necessaris per al compliment d’aquesta requisitòria internacional.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme