Bèlgica: un tribunal belga rebutja la deportació de l'imam salafista marroquí Abdallah Ouahbour, relacionat amb l'atemptat islamista de Madrid del 2004

31 de gener de 2022

Bèlgica: un tribunal belga rebutja la deportació de l'imam salafista marroquí Abdallah Ouahbour, relacionat amb l'atemptat islamista de Madrid del 2004

El secretari d'Estat belga d'Asil i Immigració, Sammy Mahdi, es compromet, en nom del govern belga, a no tolerar els qui divideixen i amenacen la seguretat nacional dels belgues

 
Redacció

Dijous passat, 27 de gener de 2022, un tribunal belga va rebutjar la deportació de l'imam salafista marroquí Abdallah Ouahbour, relacionat amb l'atemptat terrorista islamista de Madrid del 2004.

 
Crònica d'una deportació avortada

Un intent de deportar l'imam salafista Abdallah Ouahbour, de nacionalitat marroquina i que es creu que està relacionat amb l'atemptat terrorista islamista de Madrid del 2004, va fracassar després que la seva expusió hagi estat rebutjada per un tribunal administratiu de Bèlgica.


En aquest sentit, el secretari d'Estat belga d'Asil i Immigració, Sammy Mahdi, va iniciar el procés d'expulsió l'any passat, 2021, concretament al juny, argumentant que l'imam salafista marroquí Abdallah Ouahbour, de 48 anys, hauria de ser deportat.

Es diu que Ouahbour és un dels principals líders del Grup Masseik, que està relacionat amb l'atemptat terrorista islamista de 2004 a un tren a Madrid i els atemptats de 2003 a la ciutat marroquina de Casablanca, els quals van matar al voltant de 250 persones, segons informa el diari Le Soir .

 
L'islamisme compromet la seguretat nacional: un tret al peu pels belgues

Els informes de la Seguretat de l'Estat belga i l'Organisme de coordinació per a l'anàlisi de les amenaces (OCAM) han afirmat que Ouahbour és alhora un predicador de l'odi i té un alt nivell d'amenaça per a la seguretat belga.

Ouahbour, per la seva banda, ha afirmat que no hauria de ser deportat al Marroc perquè pateix un trastorn d'estrès postraumàtic (TEPT) i també tem que pugui ser detingut si és enviat al seu país.

A tot això, el Conseil du Contentieux des Etrangers (CCE) de Bèlgica, un tribunal administratiu que s'ocupa de les ordres d'expulsió, va considerar que les raons enumerades pel Secretari d'Estat d'Asil i Immigració eren massa generals i vagues i va rebutjar l'ordre d'expulsió. Amb tot, el CCE va afirmar que la Seguretat de l'Estat belga ha de presentar denúncies més concretes d'amenaces perquè aquesta ordre sigui acceptada.

 
Bèlgica ja va deportar l'imam radical Mohamed Toujgani

La decisió de rebutjar la deportació de l'imam arriba poques setmanes després que el govern belga retirés el permís de residència del cap de l'imam radical de la Gran Mesquita d'Al Khalil a Molenbeek Mohamed Toujgani per problemes de seguretat.

Toujgani, que va exercir com a imam de la mesquita més gran de Bèlgica, havia estat una figura influent a la comunitat musulmana belga durant anys i una vegada va predicar per la crema dels sionistes perquè des del prisme salafista anti-semita són opressors. Tanmateix, se suposava que ja havia abandonat el país abans de retirar-li la residència.

El secretari d'Estat d'Asil i Immigració, Mahdi, es va pronunciar sobre l'assumpte dient: "En el passat, hem donat massa marge de maniobra als predicadors radicals. Aquest home probablement va ser el predicador més influent de Bèlgica. Amb aquesta decisió, estem marcant la diferència i donant un senyal clar: no tolerarem els qui divideixen i amenacen la nostra seguretat nacional".
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme