Bèlgica: només la meitat dels nadons belgues nascuts el 2020 han estat de mares d'origen belga

23 de desembre de 2021

Bèlgica: només la meitat dels nadons belgues nascuts el 2020 han estat de mares d'origen belga

La taxa de natalitat de les dones estrangeres nascudes a l'estranger i que viuen a Bèlgica sense nacionalitat belga és molt més alta amb 2,05 fills per dona, prop de la taxa de reemplaçament de 2,1 fills per dona

 
Redacció

Segons dades de l'agència d'estadística belga Statbel, només la meitat dels nadons nascuts al país l'any 2020 van néixer de mares d'origen belga i nacionalitat belga.
 
El 53% dels nadons nascuts a Bèlgica són de dones d'origen belga

L'oficina d'estadística va declarar que el 23% dels nadons l'any 2020 van néixer d'una mare ciutadana belga nascuda a l'estranger i que un altre 25% van néixer d'aquells que no havien nascut a Bèlgica ni havien adquirit la nacionalitat belga, deixant només el 53% dels nadons nascuts de dones d'origen belga.

La taxa de natalitat entre els belgues també és significativament inferior a la de les mares estrangeres, segons les xifres de Statbel, que situen les dones belgues natives en una taxa de natalitat d'1,38 fills per dona, mentre que els nacionals belgues d'origen estranger se situaven en 1,54 fills per dona, segons informa l'emissora RTBF.

D'altra banda, la taxa de natalitat de les dones estrangeres nascudes a l'estranger i que viuen a Bèlgica sense nacionalitat belga és molt més alta amb 2,05 fills per dona, prop de la taxa de reemplaçament de 2,1 fills per dona.

 
Anàlisi de la immigració a Bèlgica

Les estadístiques s'expliquen parcialment pel fet que les dones immigrants estan més representades a la població de 25-35 anys a Bèlgica, en comparació amb les natives belgues. Les dones estrangeres representen el 16,5% de totes les dones en edat de tenir fills, però van representar al voltant d'una quarta part de tots els naixements el 2020.

La demografia de Bèlgica ha experimentat canvis ràpids en els darrers anys, fins al punt que un informe del gener d'enguany va assenyalar que al voltant d'un terç de la població belga ara prové d'origen estranger.

Entre els grups d'edat més joves, com els menors de 17 anys, els belgues nadius representen una mica més de la meitat de la població, mentre que els belgues nadius representen el 87,3% dels majors de 65 anys.

 
Cau la natalitat dels europeus de tota la vida

L'any passat, Stabel va assenyalar que abans de la pandèmia de coronavirus de Wuhan el 2019, el creixement global de la població de Bèlgica havia estat impulsat gairebé completament per la immigració. Només l'11% del creixement de la població aquell any prové dels naixements.

En altres llocs d'Europa, l'any pandèmic del 2020 ha reduït el nombre de naixements a nivells baixos, com a l'Estat espanyol, on la natalitat va baixar un 5% fins a només 1,19 fills per dona, una taxa que no es veia des dels anys noranta.

A Itàlia, la taxa de natalitat va caure fins a una taxa encara més baixa amb només 1,17 fills nascuts per dona amb nacionalitat italiana, mentre que la taxa de natalitat mitjana entre tots els residents es va informar de només 1,24 nens per dona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme