Bèlgica: més de 50 immigrants il·legals, majoritàriament marroquins i algerians, okupen de fa mesos una església belga fins que no se'ls regalin papers

3 de desembre de 2021

Bèlgica: més de 50 immigrants il·legals, majoritàriament marroquins i algerians, okupen de fa mesos una església belga fins que no se'ls regalin papers

Inicialment, al febrer, uns 200 immigrants il·legals havien okupat l'església de Sant Joan Baptista del segle XVII a Beguinage, al cor de Brussel·les, demanant la residència

 

 
Redacció

En un nou episodi del problema que suposa la immigració il·legal a la Unió Europea, Bèlgica, i concretament la ciutat de Brussel·les, pateixen que més de 50 immigrants il·legals, majoritàriament marroquins i algerians, okupen de fa mesos una església belga fins que no se'ls regalin papers.

 
Com ha succeït aquesta okupació?

Inicialment, al febrer, uns 200 immigrants il·legals havien okupat l'església de Sant Joan Baptista del segle XVII a Beguinage, al cor de la capital belga, demanant la residència. Els informes del juliol van revelar que el nombre d'okupes havia augmentat fins a 450, que recentment havien renunciat a una vaga de fam que havia durat 60 dies.

L'església encara està okupada, però el nombre d'immigrants il·legals s'ha reduït fins a només uns 50, i molts van abandonar els seus intents d'obligar el govern a donar-los la residència a Bèlgica.

Ara, a mesura que s'acosta l'hivern, alguns dels immigrants il·legals s'han queixat de quedar-se a l'església sense calefacció, segons un informe del lloc web InfoMigrants finançat per la Unió Europea.

 
D'on són i com han entrat il·legalment a la Unió Europea?

Nador, un immigrant il·legal marroquí de 32 anys, va dir que es troba il·legalment a Bèlgica des del 2017 i que el fred ha dificultat la seva estada. Un altre immigrant il·legal que viu a l'església, un algerià de 43 anys anomenat Kamel, també va dir que el fred s'havia convertit en un problema important, sobretot a la nit.

D'una banda, Kamel va afirmar que fa 27 anys que viu il·legalment a Europa després d'arribar inicialment a Itàlia amb vaixell. Després es va establir als Països Baixos però més tard es va traslladar a Bèlgica.

Però tot i queixar-se del fred, diu que no té intenció de marxar fins que no tingui resposta a les demandes de la seva residència.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme