Bèlgica: la policia belga ha detingut a la ciutat portuària d'Anvers 13 individus que conformaven una cèl·lula terrorista islamista amb voluntat d'atemptar pròximament

9 de febrer de 2022

Bèlgica: la policia belga ha detingut a la ciutat portuària d'Anvers 13 individus que conformaven una cèl·lula terrorista islamista amb voluntat d'atemptar pròximament

El fonamentalisme islàmic, d'arrel salafista, era la motivació principal dels 13 detinguts, potencials terroristes islamistes, segons la fiscalia: ara, però, un jutge d'instrucció ha de determinar si seran detinguts per càrrecs de terrorisme o alliberats

 
Redacció

Ahir, dimarts 8 de febrer de 2022, a Bèlgica, la policia belga va detenir a la ciutat portuària d'Anvers 13 individus que conformaven una cèl·lula terrorista islamista amb voluntat d'atemptar pròximament.

 
Bèlgica atrau l'islamisme terrorista

El fonamentalisme islàmic, d'arrel salafista, era la motivació principal dels 13 detinguts, potencials terroristes islamistes, segons la policia belga. D'aquesta manera, les autoritats belgues manifesten haver arrestat un node de radicalitat islàmica durant les batudes d'aquest dimarts a la ciutat portuària d'Anvers.
Es calcula que uns 100 agents de policia belgues van participar en les batudes al voltant d'Anvers en un esforç per ampliar la investigació sobre les activitats terroristes islàmiques radicals a la zona, ja que Anvers al costat de Brussel·les és un conegut punt calent dels gihadistas.

En aquest sentit, l'oficina del fiscal federal belga ha afirmat que les 13 persones formen part del mateix presumpte grup terrorista islamista, segons informa The Times Of Israel.

 
La fiscalia belga desbordada contra l'islamisme

En un comunicat, els fiscals federals han expressat que amb la detenció d'aquest potencial grup terrorista islamista d'Anvers es pretén dur a terme un escrutini del salafisme que ha niuat a la ciutat belga. En aquest sentit, la fiscalia ha constatat que els presumptes terroristes islamistes acusats compareixeran davant d'un jutge d'instrucció, que després determinarà si seran detinguts per càrrecs de terrorisme o alliberats.

Amb una població d'11,55 milions d'habitants, Bèlgica ha patit múltiples atacs terroristes islamistes durant l'última dècada. Fent memòria, el 2016, terroristes islamistes van matar 32 persones en un atac terrorista amb bomba a l'aeroport de Brussel·les, i el 2018 un terrorista islamista va apunyalar i disparar dos policies i un estudiant mentre cridava que 'Al·là és el més gran'.

Per aquest motiu, la fiscalia procura vigilar els potencials terroristes islamistes a Bèlgica i consiedera que els 13 individus arrestats sota càrrecs de terrorisme constitueixen un esforç per evitar futurs atacs de l'islamisme terrorista.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme