Bèlgica: expulsat Mohamed Toujgani, l'imam islamista de la mesquita més important del país, perquè segons les autoritats representa una amenaça a la seguretat nacional

14 de gener de 2022

Bèlgica: expulsat Mohamed Toujgani, l'imam islamista de la mesquita més important del país, perquè segons les autoritats representa una amenaça a la seguretat nacional

Toujgani, de nacionalitat marroquina, ha estat deportat al Marroc i tindrà vetada l'entrada a Bèlgica per un període de deu anys, segons ha confirmat el secretari d'Estat d'Asil i Immigració belga, Sammy Mahdi

 
Redacció

Ahir, dijous 13 de gener de 2022, es va saber que Bèlgica va expulsar Mohamed Toujgani, l'imam islamista de la mesquita més important del país, perquè segons les autoritats representa una amenaça a la seguretat nacional.

L'islamisme, l'amenaça totalitària per la democràcia liberal

Com s'ha sabut, les autoritats belgues han expulsat Mohamed Toujgani, l'imam islamista de la mesquita més important del país belga, perquè es considera que representa una amenaça a la seguretat nacional.

De fet, en virtut de la informació amb què compten els serveis d'intel·ligència belgues, Toujgani, de nacionalitat marroquina, ha estat deportat al Marroc i tindrà vetada l'entrada a Bèlgica per un període de deu anys, segons ha confirmat el secretari d'Estat d'Asil i Immigració belga, Sammy Mahdi, al mitjà flamenc VRT.

 
El discurs de l'odi prolifera de la boca islamista

El debat europeu es manté viu al voltant de si s'ha deixat massa espai a predicadors islamistes que disseminen el discurs de l'odi. Toujgnai, en efecte, ha estat probablement el més influent. Per això, Bèlgica vol enviar el missatge que aquells que sembren l'odi, divideixen societat i amenacen la seguretat nacional, de manera que els quedi clar que no seran benvinguts al país belga, tal com ha apuntat Mahdi en declaracions al mateix mitjà.

Això no obstant, a més, el servei d'intel·ligència belga sospita que el predicador islamista, el qual ja està fora del país tot i presentar un recurs contra la retirada del seu permís de residència, realitzava tasques d'espionatge per al Marroc.

 
Molenbeek, el barri brussel·lès on ha niuat l'islamisme

Toujgani era fins ara l'imam principal de la mesquita d'Al-Jalil, la més gran de Bèlgica, a Molenbeek, barri brussel·lès dominat per l'islamisme on impera la delinqüència i la inseguretat, i hi ha absència total de llei.

En aquest sentit, el 2019 Mohamed Toujgani va saltar a les portades dels diaris internacional per un vídeo del 2009 en què demanava cremar jueus. Aleshores, va justificar les seves paraules dient que eren una reacció emocional a la situació a la Franja de Gaza.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme