Bargalló (ERC) sotmet a l'islam dos instituts de Salt i Anglès

11 de setembre de 2020

Bargalló (ERC) sotmet a l'islam dos instituts de Salt i Anglès
Fotografia per: Aleix Freixas

La secundària de la província de Girona: els primers en impartir l’assignatura de religió islàmica imposada pel pla pilot de la Generalitat de Catalunya

 
Redacció

Dos instituts de secundària de la província de Girona seran els primers en impartir l’assignatura de religió islàmica imposada pel pla pilot de la Generalitat de Catalunya. Es tracta dels instituts públics de Vallvera (Salt) i Rafael Campalans (Anglès), segons el director dels serveis territorials d’Educació a la província, Martí Fonalleras (ERC), triats pel pla a causa de l’elevada quantitat de sol·licituds rebudes al Departament d’Educació en comptar amb un 39% i un 22% d’immigració, respectivament.

Segons Fonalleras, el professor contractat pel Departament per ensenyar l’islam a les aules d’aquests instituts “és una persona amb titulació universitària” i compleix amb “els requisits per impartir” religió islàmica a les escoles. Tot recordant que, d’acord amb el pla pilot de la Generalitat, és competència de la Comissió Islàmica d’Espanya (CIE) “designar el professorat de la matèria de religió islàmica” i que, de moment, en seran quatre del total de 14 proposats i avalats per la CIE.

 
La Generalitat abaixa el cap davant l’islam a les escoles catalanes

El 2017, segons Cadena SER, l’aleshores director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell (UDC), era reticent a incloure l’islam a les aules perquè, com va esmentar la fundació laica Ibn Batuta, caldria un control sobre els imams que l’impartirien. En aquest sentit, un any després, Mohamed El Ghaidouni, president de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya (UCIC) i com va recollir El Punt Avui, va proposar l’islam a les escoles per formar imams, ja que, en les seves paraules, “l’imam a Catalunya no predica des d’una concepció de sentiment de pertinença catalana”, fet que crea una contra-comunitat amb un sistema polític i social a banda.

El 2018, El Ghaidouni també va assegurar en una entrevista a Catalunya Religió que l’absència de l’islam a les aules catalanes fa que els musulmans no se sentin “ciutadans plens”. Insistint que “a Catalunya, la majoria de l’islam present és sunnita” i que la “corrent més dominant és l’escola malikita”, que té present la imposició d’un sistema jurídico-teològic islàmic.

L’abril del 2019, segons va recollir El Periódico, El Ghaidouni va expressar que “la Generalitat té por” a la “decisió política” d’incloure l’islam a les aules, al·legant que només acataria les exigències “amb una sentència judicial”. A mitjan novembre del 2019, la Generalitat va respondre amb un conveni subvencional de 10.000 euros per la UCIC mitjançant el Departament de Justícia.

 
Denúncies i pressions

A final del mateix mes, l’associació Musulmans contra la Islamofòbia va denunciar Josep Bargalló (ERC) per delictes d’odi arran d’un àudio filtrat del 2018 on el conseller d’Educació, durant una reunió amb el sindicat Junts – Docents de religió de Catalunya, expressava que s’oposava a “l’ensenyament confessional de religió islàmica a les escoles de Catalunya” perquè “quina cara ens quedaria a tots per defensar la identitat que diem defensar?”.

Però cedint a les pressions de les 890 famílies musulmanes que van exigir a Educació incloure l’islam a l’escola, tal com va fer-se’n ressò Regió 7, Bargalló va acabar “posant totes les religions en igualtat de condicions” per evitar més denúncies. Contradient així les seva convicció i temor sobre que “tots els pares de religió musulmana inscriurien als seus fills i no tots els pares de religió catòlica n’inscriurien als seus”.


Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 698 lectors

Meme