Barcelona: tres immigrants d'origen magrebí insulten i assalten una parella homosexual al barri del Raval

3 d'agost de 2021

Barcelona: tres immigrants d'origen magrebí insulten i assalten una parella homosexual al barri del Raval

Els delinqüents, autors dels fets a Ciutat Vella —districte barceloní amb el major nombre d’immigració i d’incidències homòfobes—, tenen també antecedents per furts, robatoris amb violència i delictes contra el patrimoni

 
Redacció

Aquesta setmana, els Mossos d’Esquadra han detingut tres immigrants d'origen magrebí amb nacionalitats líbia, marroquina i francesa d’entre 20 i 30 anys al Raval, barri barceloní pertanyent al districte de Ciutat Vella, amb un 51% d’immigració segons l’Idescat i una de les zones amb més incidència en aquest tipus de delictes, per insultar i assaltar una parella d’homosexuals al carrer en veure’ls agafats de la mà.

 
Delinqüents reincidents

Es dóna la circumstància que els tres agressors homòfobs tenen diversos antecedents per furts, robatoris violents i delictes contra el patrimoni. Afortunadament, tot evitant un encrueliment de l’agressió, la parella ha pogut protegir-se en un portal després que els immigrants els empentessin i tractessin d’accedir al recinte a la força.

 
Mesures penals

Així, segons l’article 510 del Codi Penal, els detinguts, cometent un delicte contra els drets fonamentals i les llibertats públiques, es trobarien sota pena de presó d’1 a 3 anys, temps de privació de llibertat superior a un any que, d’acomplir-se i segons assenyala l’article 57 de la Llei d’Estrangeria, encetaria la deportació dels agressors.

 
Augmenten els delictes d'odi

Com bé ho palesava l’informe de l’Observatori Contra l’Homofòbia a Catalunya del 2019, la majoria de delictes d’odi de caire homòfob s’esdevenen als districtes amb més immigració de Barcelona com, en aquest cas, Ciutat Vella, però també a l’Eixample —amb un 24’2% d’immigració— i Sants Montjuïc —amb un 23’7%. Tanmateix, i seguint les dades del Departament de l’Interior espanyol, els autors estrangers superen els autòctons en comparació amb llur respectiu segment poblacional.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme