Barcelona: Suïssa i França adverteixen els seus ciutadans de la violenta delinqüència a la capital de Catalunya

7 de juliol de 2021

Barcelona: Suïssa i França adverteixen els seus ciutadans de la violenta delinqüència a la capital de Catalunya

L’elevat grau d’inseguretat a Barcelona passa per un augment del 20’7% dels robatoris amb violència i/o intimidació, del 17% en les okupacions i del 10’3% en els abusos sexuals només entre el 2018 i el 2019

 
Redacció

El nivell d’inseguretat ascendent a Barcelona, plegada de delinqüents multi-reincidents que ja no distingeixen entre autòctons i turistes per a perpetrar llurs crims, ha dut països com França o Suïssa a advertir els seus conciutadans sobre els perills de viatjar a la capital de Catalunya.

En aquest sentit, en veu del ministeri d’Exteriors francès, s'afegeix que els robatoris són amb violència, detall relacionat amb l’estrebada del rellotge de Susana Gallardo a Sant Gervasi, dona de l’ex-ministre francès Manuel Vallès.

 
De quins delictes estem parlant? On es cometen principalment?

Abordant les dades que aporta el Mapa Delinqüencial de Catalunya, entre el 2018 i el 2019, en el conjunt de les 10 Àrees Bàsiques Policials (ABP) que conformen la ciutat, Barcelona va experimentar un augment del 20’73% en els robatoris amb violència i/o intimidació —de 12.693 a 15.324 casos— del 17% en les okupacions —de 1.380 a 1.615— i un increment del 10’34% d’abusos sexuals —de 416 a 459.

Situant com a ABP principals de la perpetració dels delictes esmentats Les Corts —amb un augment del 89% d’abusos sexuals i d’un 47% de robatoris amb violència i/o intimidació— i Sarrià-Sant Gervasi —amb un augment de les okupacions del 76’5%.

 
Homofòbia on hi ha immigració

Tanmateix, i com a focus durant el mes de l’Orgull LGTBI, l’increment del 41’6% d’incidències homòfobes a Catalunya situa Barcelona com a punt neuràlgic, segons avaluava l’Informe de l’Observatori Contra l’Homofòbia del 2019.

De fet, es concentra el major nombre de casos als districtes barcelonins amb més immigració segons l’Idescat l’any 2020, on s’hi troben el districte de Ciutat Vella —amb un 51’4% d’immigració i 16 incidències—, l’Eixample —amb un 24’2% i 18— i Sants Montjuïc —amb un 23’7% i 17.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme