Barcelona repunta en el tràfic d'immigrants il·legals

9 de juliol de 2020

Barcelona repunta en el tràfic d'immigrants il·legals

A més de la venta de drogues, el furt i la mendicitat, hi ha 30 investigacions en curs contra l'explotació sexual d'immigrants il·legals a Barcelona

Redacció

Els grups d’immigrants il·legals, cada vegada més habituals a Barcelona i altres indrets de Catalunya, configuren un cercle criminal d’estrebades, ocupació, drogodependència, vandalisme i agressions ―posant un exemple recent, l’atac amb una ampolla de vidre trencada que ha deixat a un ciutadà amb més de cinquanta talls al cos― al qual se suma el tràfic d'immigrants il·legals menors d'edat per part de la màfia.

En aquest sentit, Barcelona compta actualment amb 30 investigacions judicials en curs contra l’explotació sexual d’immigrants il·legals, a més de l'increment de la venda de drogues, el furt i la mendicitat. I en aquest últim punt, des de fa dos anys, segons la Fiscalia d’Estrangeria, dos clans romanesos es dediquen a captar persones amb deformitats per fer-les exercir de pidolaires al carrer.

Al febrer d'enguany, tres romanesos ja van ser detinguts per torturar i obligar a un home de 80 anys a pidolar durant 18 hores diàries als Jardinets de Gràcia. Els detinguts ja tenien antecedents per un cas similar a Romania, fet pel qual dos d’ells van ser extradits amb una ordre europea de detenció, mentre que el tercer va quedar arrestat a Barcelona.


Mesures legals i mesures ciutadanes

Cercant el benefici pels immigrants il·legals explotats, les mesures passen per l’aplicació de l’article 59 bis de la Llei d’Estrangeria, sobre les Víctimes del tràfic d’éssers humans, la qual preveu un període de reflexió d’almenys noranta dies perquè “la víctima pugui decidir si desitja cooperar amb les autoritats en la investigació del delicte”. Atorgant a l’immigrant explotat paralització de la seva expulsió i amb possibilitat de rebre un permís de residència excepcional. I quant als immigrants explotadors, l’article 177 bis del Codi Penal sobre El tràfic d’éssers humans preveu penes de 5 a 8 anys de presó.

Tot i així, i pel que fa a la situació de criminalitat i la conseqüent inseguretat ciutadana, les anomenades patrulles veïnals han estat òptimes per combatre el crim. De fet, i contrastant-ho amb les estadístiques dels Mossos d’Esquadra, la delinqüència perpetrada pels grups d’immigrants il·legals ha començat a remetre als indrets com Mataró, Premià de Mar i certs districtes de Barcelona, on els veïns s’han organitzat per plantar-los cara i defensar la seguretat ciutadana.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme