Barcelona: la fiscalia demana 30 anys de presó per un matrimoni de romanesos que explotava un avi romanès de 71 anys obligant-lo a demanar almoina

17 d'octubre de 2021

Barcelona: la fiscalia demana 30 anys de presó per un matrimoni de romanesos que explotava un avi romanès de 71 anys obligant-lo a demanar almoina

El matrimoni romanès que va enganyar la víctima romanesa acusat pels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació en la mendicitat comès contra persona especialment vulnerable i amb perill per a la integritat de la víctima

 
Redacció

Abans-d'ahir, 15 d'octubre de 2021, es va saber que la fiscalia demana 30 anys de presó per un matrimoni de romanesos que explotava un avi romanès de 71 anys obligant-lo a demanar almoina. Aquest matrimoni de Bucarest obligava el senyor gran a exercir la mendicitat al carrer durant prop de dos anys i durant més de 12 hores cada dia.

 
Com es va arribar a aquesta situació?

El matrimoni romanès i un tercer acusat que també explotava la víctima, es quedaven tots els diners que recollia de vianants i el feien dormir en un local abandonat sobre uns cartrons. A més, no donaven menjar ni aigua durant el dia a l'home de 71 anys que demanava almoina, el qual va patir un agreujament de patologies anteriors i se li va haver d'amputar una cama.

A tot això, el setembre del 2016 T.P., nascut el 1945, vivia a Bucarest. Era vidu, no tenia fills i estava a l'atur i sense cap subsidi econòmic, amb pocs recursos i ajudat pels seus veïns. A més, tenia problemes de mobilitat i havia de caminar amb una crossa. El matrimoni de romanesos format per L.M. i V.I. va voler aprofitar-se de la situació i li van proposar de viatjar amb ells a Barcelona on, suposadament, tindria millor vida i podria guanyar diners.

Amb aquest ànim lucratiu, de dilluns a divendres, el matrimoni de romanesos finalment l'obligava a exercir la mendicitat, sota coacció dels acusats i altres ciutadans no identificats. D'aquesta manera, el portaven a llocs turístics de la ciutat, normalment prop del carrer Gran de Gràcia, a la vora de l'hotel Casa Fuster. El feien asseure a terra amb un cartell de cartó on deia que demanava almoina, li posaven un got de plàstic on recollia diners i el deixaven al costat d'una cadira de rodes on no podia pujar per si mateix sense ajuda. D'altra banda, l'home gran i també nacional de Romania, sense menjar ni aigua, estava des de les 6 o 7 del matí fins a les 10 de la nit demanant almoina, fins que els acusats el recollien i el tornaven allà on dormien tots, sobre una manta o planxes de cartó.

Aquesta situació es va allargar tota la tardor del 2016 i hivern del 2017, cosa que va fer empitjorar el seu estat de salut. Així, arran d'una malaltia vascular, que es va agreujar fins a gairebé gangrenar-li el peu esquerre, els acusats, per no alertar les autoritats sanitàries, el van enviar a Romania altre cop, on l'11 de maig del 2017 li van haver d'amputar parcialment el peu. Durant el mes posterior a l'operació, l'home va viure a casa dels acusats fins que el van obligar a tornar a Barcelona el 14 de juny. La víctima va acceptar perquè els acusats li van dir que amb els diners que guanyés li arreglarien la seva casa.

 
Mesures penals

Per tot això, sumat que en la segona fase de l'explotació, que va durar fins al 28 d'agost del 2018, més d'un any després, la salut de la víctima va empitjorar greument i va començar a demanar ajuda als vianants, els quals van avisar la policia i els serveis socials, i finalment, després de ser atès per la policia, va ingressar a l'hospital de Sant Pau el 26 de setembre amb diverses patologies no tractades i agreujades per la situació d'explotació que vivia, com una pseudoartrosi crònica al coll del fèmur esquerre, una fractura crònica de l'húmer esquerre i una luxació crònica a l'húmer dret, a més de diverses ferides provocades per la malaltia vascular.

L'agreujament d'aquesta malaltia va obligar a amputar-li el 2 d'octubre la cama esquerra fins al genoll, motiu pel qual per tot l'exposat la fiscalia demana 30 anys de presó per a cadascun dels membres del matrimoni que va enganyar la víctima inicialment i 21 anys de presó per al tercer acusat pels delictes de tràfic d'éssers humans amb finalitat d'explotació en la mendicitat comès contra persona especialment vulnerable i amb perill per a la integritat de la víctima, i dos delictes de lesions. A més, els demana una indemnització d'almenys 224.000 euros pels danys morals i físics causats i les seqüeles que pateix.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme