Barcelona, Girona i Badalona: detinguts dos immigrants libis i una immigrant marroquina per pagar la recuperació de gihadistes a clíniques privades barcelonines en el marc d'una operació anti-terrorisme islamista

18 de febrer de 2022

Barcelona, Girona i Badalona: detinguts dos immigrants libis i una immigrant marroquina per pagar la recuperació de gihadistes a clíniques privades barcelonines en el marc d'una operació anti-terrorisme islamista

Tot i que no consta que els arrestats a l'operació duta a terme per agents de la Comissaria General d'Informació tingueren intenció d'estar preparant actes terroristes islamistes, han passat a disposició judicial de l'Audiència Nacional

 
Redacció

El passat divendres, 4 de febrer de 2022, a Barcelona, ​​Girona i Badalona, van ser detinguts dos immigrants libis i una immigrant marroquina per pagar la recuperació de gihadistes a clíniques privades barcelonines en el marc d'una operació anti-terrorisme islamista.

 
D'on són els detinguts? I de què se'ls acusa?

La Policia Nacional ha desarticulat una presumpta cèl·lula de finançament gihadista a Catalunya que va ajudar combatents libis a curar-se a clíniques de diverses ciutats, entre elles Barcelona, ​​de les seves ferides de la guerra abans de tornar a tornar a la contesa islamista.

La peculiaritat d'aquesta operació, que s'ha saldat amb tres detinguts a Barcelona, ​​Girona i Badalona, ​​és que aquesta organització, a més de finançar la gihad —la guerra islàmica contra els qui no són partidaris de l'islam—, donava suport als gihadistes perquè, immersos a la guerra de Líbia, poguessin ser atesos a reputades clíniques privades a Catalunya i altres comunitats autònomes.

Tal com ha pogut confirmar La Vanguardia de fonts properes a la investigació, agents de la Comissaria General d'Informació de la Policia Nacional van procedir als tres arrestos —dos immigrants libis i una immigrant marroquina— per un presumpte delicte de finançament del terrorisme, en l'operació anomenada 'Kital'.

 
S'haurien immolat a Líbia després d'haver-se curat a Barcelona

La investigació data almenys des del 2019, data en què els primers combatents van arribar a l'Estat espanyol per ser tractats. Les mateixes fonts apunten que tan bon punt els gihadistes rebien l'alta als centres sanitaris, tornaven a Líbia per continuar lluitant a les files terroristes islamistes. De fet, els investigadors sostenen que han detectat que algun dels retornats van complir amb el propòsit d'immolar-se en nom del gihad. A l'Estat Islàmic a Líbia se li atribueix un atemptat a Europa, el de Manchester del 2017.

En aquest sentit, els tres detinguts portaven diners des de Líbia per, posteriorment, donar-li sortida a tercers països. Així mateix, entre els mecanismes que feien servir per moure els diners hi ha les transferències i els correus humans, l'anomenada hawala, el qual consisteix en un mètode d'enviament de diners entre persones de confiança sense necessitat de passar pel sistema bancari. De la investigació es desprèn que els presumptes gihadistes movien grans quantitats de diners sense justificació.

 
Mesures penals

Tot i que no consta que els arrestats a l'operació duta a terme per agents de la Comissaria General d'Informació tingueren intenció d'estar preparant actes terroristes islamistes, això no treu que han passat a disposició judicial de l'Audiència Nacional, on se'ls ha pres declaració per part del magistrat Alejandro Abascal.Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme