Barcelona: els Mossos vigilen les sinagogues degut al risc d’amenaça terrorista des del 17-A de 2017

9 d'agost de 2021

Barcelona: els Mossos vigilen les sinagogues degut al risc d’amenaça terrorista des del 17-A de 2017

Segons el representant de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB), Isaac Levy, la revifada de l’anti-semitisme a Catalunya inclou l’extrema esquerra a l’autoria a més dels coneguts neo-nazis

 
Redacció

Des dels atemptats islamistes de Barcelona i Cambrils del 17-A, i comptant amb Catalunya junt amb l’Estat espanyol sota nivell 4 d’alerta terrorista des del 2016, els Mossos d’Esquadra vigilen contínuament les sinagogues de Barcelona per risc d’atemptat.

El conflicte entre Israel i Palestina ha promogut diverses reaccions a Europa contra els jueus que, si bé van tenir major presència a Alemanya o el Regne Unit, ha revifat l’anti-semitisme a Catalunya.

 
Anti-semitisme a Catalunya

Segons Isaac Levy, en declaracions a Metrópoli Abierta, representant de la Comunitat Israelita de Barcelona (CIB) ―ciutat on conviuen 10.000 jueus, 2.500 dels quals pertanyen a alguna de les seves 4 sinagogues―, la distorsió informativa i les mentides sobre el conflicte entre Israel i Palestina han esperonat l’hostilitat vers la comunitat jueva tant per part de l’extrema esquerra com dels grups neo-nazis.

Un dels casos més recents, el boicot de l’Ajuntament de Berga (CUP i ERC) contra empreses jueves, malgrat que Amnistia Internacional recull una ampla llista de vulneracions dels Drets Humans per part de Palestina.

 
La comunitat jueva barcelonina, en perill

Per ara, la Unitat de Subsol dels Mossos d’Esquadra realitzen setmanalment una tasca de vigilància al subsol de les sinagogues barcelonines, atès que la ciutat compta amb tot un espai subterrani que alberga fins a 1.400 refugis antiaeris de la Guerra Civil.

Principalment, a l’aguait permanent de qualsevol indici terrorista a la sinagoga de Sarrià i al col·legi jueu de Sant Cugat del Vallès, el qual també disposa de seguretat privada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme