Barcelona: els Mossos d'Esquadra detenen 12 joves de nacionalitat espanyola i russa com a presumptes autors d’un robatori violent i lesions a tres menors al barri del Poblenou

17 de novembre de 2021

Barcelona: els Mossos d'Esquadra detenen 12 joves de nacionalitat espanyola i russa com a presumptes autors d’un robatori violent i lesions a tres menors al barri del Poblenou

Entre patrulles uniformades i de paisà van trobar altres testimonis que s’havien creuat amb els agressors, els quals es van anar separant en diferents grups fins que els Mossos els van aconseguir localitzar i detenir

 
Redacció

El passat diumenge, 14 de novembre de 2021, a Barcelona, els Mossos d'Esquadra van detenir 12 joves de nacionalitat espanyola i russa com a presumptes autors d’un robatori violent i lesions a tres menors al barri del Poblenou.

 
Qui són els detinguts?

Els 12 joves, nou homes i tres dones, com a presumptes autors d’un robatori violent i lesions a tres menors al barri del Poblenou de Barcelona. Set dels detinguts són menors i els altres cinc tenen entre 18 i 20 anys i nacionalitat espanyola i russa.

Un dels detinguts major d’edat, amb un antecedent per furt, i un altre, amb tres antecedents per robatoris violents. També va participar en els fets una menor inimputable.

 
Què van fer aquests presumptes delinqüents espanyols i russos?

Diumenge passat, a les tres de la matinada, els Mossos d’Esquadra van ser requerits per un robatori violent al carrer de Badajoz, al barri del Poblenou.

Una patrulla de paisà va anar al lloc dels fets i va contactar amb les víctimes que els van explicar que estaven asseguts al carrer quan un grup de joves que no coneixien de res els van increpar sense cap motiu i un d’ells va donar una puntada de peu al cap d’una de les víctimes i li van robar el mòbil.

Un amic de la noia colpejada els va recriminar l’agressió i diversos nois el van llançar al terra i li van donar cops de puny, de peu i un cop al cap amb una ampolla, moment en el qual li van sostreure la cartera. L’altre amic de les víctimes va intentar impedir les agressions i també li van robar la motxilla.

A més, un dels agressors va exhibir una arma blanca. Les víctimes van indicar als agents la descripció dels autors i per on havien fugit, i els mossos van activar altres patrulles per trobar-los.

 
Com es van poder detenir aquests presumptes delinqüents espanyols i russos?

Entre patrulles uniformades i de paisà van trobar altres testimonis que s’havien creuat amb els agressors, els quals es van anar separant en diferents grups fins que els Mossos els van aconseguir localitzar i detenir.

Una de les autores va llençar el mòbil sostret mentre era detinguda i altres van ser arrestats mentre miraven pels voltants com els Mossos localitzaven els seus companys.

A un dels nois se li va trobar una defensa extensible i a una noia un mòbil del qual no va poder justificar la procedència. A més, les víctimes, que tenien diverses ferides al cos, es van apropar al lloc de les detencions i van reconèixer els autors de les agressions i robatoris i també les pertinences que els havien robat.

Amb totes aquestes evidències els Mossos van detenir els 12 joves pels delictes de robatori violent i lesions. A banda dels detinguts, els agents van localitzar una menor inimputable relacionada amb els fets que va ser entregada als seus pares.

 
Mesures penals

El robatori és un delicte consistent en apoderar-se dels béns o drets aliens mitjançant l'ús de la força o la intimidació. L'acció de robar només pot definir-se a partir d'el mitjà utilitzat per apropiar-se de l'objecte aliè.

Els delictes de robatori es tipifiquen en el Codi Penal en els article 237 al 242 i serà castigat amb la pena de presó de un a tres anys.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 875 lectors

Meme