Barcelona: el cost de les destrosses dels actes vandàlics supera el milió d’euros

23 de febrer de 2021

Barcelona: el cost de les destrosses dels actes vandàlics supera el milió d’euros
Fotografia per: Betevé

Segons Foment del Treball i diverses associacions empresarials i hostaleres, només els danys de dissabte a Passeig de Gràcia s’eleven a 750.000 euros, comptant amb més d’una dotzena de comerços saquejats i 75 establiments danyats

 
Redacció

A costa del dret de la llibertat d’expressió en defensa d’una “caricatura del comunisme” com Pau Rivadulla (Pablo Hasel), les violentes protestes contra l’empresonament del raper lleidatà, segons relata 20 minutos, han comportat destrosses pel valor de més d’un milió d’euros a la ciutat de Barcelona.

Desglossant el recompte, per ara, s’han cremat un total de 284 contenidors, el que suposa una despesa de 417.000 euros. Alhora, mentre que els costos de neteja ascendeixen a 203.000 euros, la reparació dels danys al mobiliari urbà –com ara els semàfors, l’enllumenat o els senyals de trànsit– abasten els 384.421 euros.

 
Qui en paga les conseqüències?

Tanmateix, segons Foment del Treball i diverses associacions empresarials i hostaleres, els danys de dissabte a Passeig de Gràcia s’eleven a 750.000 euros. Un fet de molta gravetat, especialment en un context de crisi econòmica impulsada pels confinaments contra la Covid-19, que ha resultat en més d’una dotzena de comerços saquejats i 75 establiments amb els aparadors rebentats en “defensa” de la llibertat d’expressió.

Malgrat que Estats racionals com els Països Baixos obliguen als vàndals a cobrir les despeses provocades pel seu propi vandalisme, els danys causats a Barcelona els haurem de pagar els catalans, tant els veïns com els propietaris dels negocis afectats, malgrat que als partidaris del caos pel caos no els importi el més mínim.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme