Barcelona: dos ocupes de Sants amenacen els Mossos amb una granada

17 de setembre de 2020

Barcelona: dos ocupes de Sants amenacen els Mossos amb una granada

Els agents dels Mossos d’Esquadra procedien a desallotjar l’edifici: l’ocupa que duia la granada ha estat detingut, l’altre ha romàs en llibertat

 
Redacció

Ahir, dimecres 16 de setembre de 2020, al carrer de Tenor Masini de Barcelona, ubicat al barri de Sants, dos ocupes i germans –a més de delinqüents multi-reincidents amb 23 antecedents policials per robatori amb violència– van amenaçar amb una granada de mà els agents dels Mossos d’Esquadra que procedien a desallotjar l’edifici ocupat. El 9 de setembre d'enguany, els Mossos ja van desallotjar un grup de 19 ocupes d’origen algerià al Poble-Sec.

El fet, alertat per un dels veïns proper a l’edifici, va fer aturar el desallotjament i acudir els artificiers dels TEDAX (Tècnics Especialistes en Desactivació d’Artefactes Explosius), que van aconseguir convèncer per desistir en l’atac i detenir l’ocupa que portava la granada, el qual mancava de càrrega explosiva. No obstant això, i segons la informació aportada, l’altre ocupa roman en llibertat.

 
Mesures legals contra els ocupes

D’acord amb el Codi Penal, l’ocupa detingut estaria sota “pena de presó de sis mesos a tres anys”, segons l’article 348, pel risc de tinença d’explosius, i diverses penes subjectes a la possessió de la granada i el delicte d’amenaces amb exhibició de l’arma. A tot això, sumant-hi les penes acumulades pels 23 antecedents policials per robatori amb violència i/o intimidació que, d’acord amb l’article 242, suposa una “pena de presó de sis mesos a dos anys”.

L’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Sants-Montjuïc, amb un 21,7% d’immigració segons l’Idescat i on s’hi troba el barri de Sants, va registrar el 2019 un total de 31 entrades a domicili aliè i 218 ocupacions il·legals, tal com recull el Mapa Delinqüencial de Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 705 lectors

Meme