Barcelona: detinguts tres algerians i marroquins que robaven passaports per revendre'ls a les màfies que porten immigrants il·legals

9 d'octubre de 2021

Barcelona: detinguts tres algerians i marroquins que robaven passaports per revendre'ls a les màfies que porten immigrants il·legals

La banda criminal disposava d'un entramat de menors d’edat que realitzava furts i robatoris a la via pública a efectes d'obtenir la documentació de ciutadans nacionals i estrangers per després col·locar-los al mercat negre europeu

 
Redacció

Gràcies a la intervenció policial de la Guàrdia Urbana de Barcelona i els Mossos d'Esquadra, ahir, 8 d'octubre de 2021, han estat detinguts tres algerians i marroquins que robaven passaports per revendre'ls a les màfies que porten immigrants il·legals.

 
Qui són els criminals? On s'establien? Què feien?

Els tres individus de nacionalitat marroquina i algeriana havien instal·lat una banda criminal al Raval de Barcelona. Al seu torn, havien establert una xarxa de lladres menors d’edat, magrebins tots, i que es dedicaven a robar passaports per després poder-los vendre a màfies de la immigració il·legal, tal com ha avançat El Caso.

Segons fonts policials, la investigació va començar a principis d'enguany fruit de les denúncies anònimes que manifestaven que individus algerians i marroquins estaven robant documents d’identitat al centre de Barcelona per després posar-los a la venda al mercat negre.

La banda criminal disposava d'un entramat de menors d’edat que realitzava furts i robatoris a la via pública a efectes d'obtenir la documentació de ciutadans nacionals i estrangers per després col·locar-los al mercat negre europeu, fos respectant el format original dels mateixo o bé modificant-los i per tant falsificant-los.

 

Mesures penals

El robatori és un delicte consistent en apoderar-se dels béns o drets aliens mitjançant l'ús de la força o la intimidació. L'acció de robar només pot definir-se a partir d'el mitjà utilitzat per apropiar-se de l'objecte aliè.

Els delictes de robatori es tipifiquen en el Codi Penal en els article 237 al 242 i serà castigat amb la pena de presó de un a tres anys.

D'altra banda, edelicte de falsedat documental es comet quan una persona altera, modifica, simula o falsifica un document o part d'ell mateix. És a dir, el culpable pot convertir el document en fals adulterant un dels seus components o crear un document nou a partir del fals. Tots dos supòsits són falsedats documentals.

L'article 390 de el Codi Penal castiga amb les penes de presó de tres a sis anys.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme