Barcelona: detingut un immigrant algerià multi-reincident per apunyalar un home durant un furt a la Barceloneta

2 de juny de 2021

Barcelona: detingut un immigrant algerià multi-reincident per apunyalar un home durant un furt a la Barceloneta

Acumulant fins a 45 delictes de furts i robatoris amb violència, el detingut, acusat de temptativa d’homicidi, s’enfrontaria a una pena inferior en un o dos graus als entre 15 i 25 anys de presó que estipula el Codi Penal per l’homicidi

 
Redacció

Dissabte, 30 de maig de 2021, els Mossos d’Esquadra van detenir un immigrant d’origen algerià per haver apunyalat un home durant un furt a la Plaça del Mar de la Barceloneta hores abans. El detingut seria un lladre multi-reincident, implicat en un total de 45 furts i robatoris amb violència.

 
Mesures penals

Constatant que no es tem per la vida de la víctima, traslladada a temps a l’hospital, l’immigrant algerià, acusat de temptativa d’homicidi, s’enfrontaria a una pena inferior en un o dos graus al càstig per homicidi, el qual oscil·la entre els 15 i els 25 anys de presó segons el Codi Penal.

 
En augment el delicte de temptativa d'homicidi

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, la temptativa d’homicidi va augmentar en un 68’5% entre el 2015 i el 2019 arreu del país, passant de 140 a 236 casos, mentre que l’homicidi consumat va augmentar en un 56’2% durant el mateix període, passant de 32 a 50 casos.

Pel que fa a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Ciutat Vella, districte amb un 51% d’immigració segons l’Idescat i on s’ubica el lloc dels fets, es va registrar un augment del 92% de l’homicidi en grau de temptativa entre el 2018 i el 2019, passant de 12 a 23 casos segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme