Barcelona: detingut un ciutadà eslovè buscat per l'Europol per haver traficat més de 300 quilos d'heroïna des de l'Iran

13 de febrer de 2022

Barcelona: detingut un ciutadà eslovè buscat per l'Europol per haver traficat més de 300 quilos d'heroïna des de l'Iran

L’arrestat, de nacionalitat eslovena i sota les inicials E. K., àlies DEC, formava part de la llista EU Most Wante publicada per l’Europol que recull més d’un centenar de pròfugs perillosos, s’enfronta a deu anys de presó

 
Redacció

Aquesta setmana, a Barcelona, ha estat detingut un ciutadà eslovè buscat per l'Europol per haver traficat més de 300 quilos d'heroïna des de l'Iran.

 
D'on és el detingut? I de què se l'acusa?

Segons ha comunicat la Policia Nacional, s'ha detingut a Barcelona un dels fugitius més buscats d’Europa. L’arrestat, de nacionalitat eslovena i sota les inicials E. K., àlies DEC, formava part de la llista EU Most Wanted publicada per l’Europol que recull més d’un centenar de pròfugs perillosos.

Se l’acusa d’estar implicat en el transport de més de 300 quilos d’heroïna des de l’Iran a Eslovènia, fets pels quals s’enfronta a deu anys de presó. A tot això, a més, en una altra intervenció diferent, però també a Barcelona, va ser arrestat un altre pròfug reclamat per Alemanya per tràfic d’estupefaents.
Coordinació de les policies europees


Considerat per les autoritats policials i judicials d’Eslovènia com un objectiu d’alt valor, la investigació per a la localització d’E.K. va començar a finals de l’any 2019 amb un contacte permanent entre la Policia Nacional i la Policija d’Eslovènia. El continu intercanvi d’informació va permetre conèixer dades de les entitats falses que feia servir, dels immobles on havia viscut i dels vehicles que havia utilitzat. Així va ser com es va localitzar el seu habitatge en una urbanització de luxe a una localitat barcelonina al costat d’un camp de golf.
Les característiques de la zona, i l’existència d’un xat de residents per alertar de qualsevol presència estranya de què pogués formar part l’investigat, van obligar els agents a establir un dispositiu de vigilància en condicions complexes, des d’una zona boscosa, fins procedir amb la detenció del ciutadà eslovè.


Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme