Barcelona: detingudes dues immigrants, una peruana i una argentina, per estafar 43.000 euros a 13 catalans d’edat avançada

20 d'agost de 2021

Barcelona: detingudes dues immigrants, una peruana i una argentina, per estafar 43.000 euros a 13 catalans d’edat avançada

Fent-se passar per revisores del gas, les detingudes aconseguien el PIN de la targeta bancària de les víctimes, la majoria ancians que vivien sols, motiu pel qual la Fiscalia demana penes contundents

 
Redacció

El passat dimarts, 12 d’agost de 2021, els Mossos d’Esquadra van detenir dues immigrants de nacionalitats peruana i argentina, quedant també tres persones addicionals com a investigades, per haver estafat prop de 43.000 euros a un total de 13 persones d’edat avançada fent-se passar per revisores del gas.

 
Modus operandi

L’estratègia de les detingudes consistia en vestir bé i parlar cordialment escollint com a principals víctimes ancians que vivien sols, guanyant-se’n la confiança en no dur l’uniforme característic del sector.

Al seu torn, la metodologia de les immigrants consistia aconseguir el PIN de la targeta bancària insistint en què era indispensable per tramitar la devolució dels presumptes càrrecs excessius que simulaven trobar en les factures. Alhora, un altre individu irrompia d’amagat a l’habitatge per robar la llibreta o la targeta, la qual empraven per a realitzar compres a Internet, transferències i extraccions de diners en metàl·lic.

Escollint els afectats a Barcelona, Cornellà, l’Hospitalet de Llobregat i Badalona, les detingudes també van robar joies amb un valor de 17.000 euros.

 
La Fiscalia demana contundència en les penes

Així, les dues detingudes, mentre la investigació roman encara oberta, estarien sota una pena d’1 a 6 anys de presó per cada delicte d’estafa segons l’article 250.4 del Codi Penal, de d’1 a 3 anys de presó per furt segons l’article 235.6 i de 6 mesos a 3 anys de presó per delictes d’estafes bancàries amb targeta segons els articles 248, c) i 249.

Tanmateix, i atesa la vulnerabilitat de les víctimes, la Fiscalia ha sol·licitat penes més contundents pel fet que les víctimes eren ancians i d’una delicada situació econòmica. Fet que va dur molts, desproveïts de diners, a demanar suport a familiars i amics per fer front les despeses mensuals.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme