Barcelona: desmantellada una màfia de matrimonis falsos entre immigrants il·legals i europeus per obtenir els papers

1 de juliol de 2021

Barcelona: desmantellada una màfia de matrimonis falsos entre immigrants il·legals i europeus per obtenir els papers

Cobrant entre 6.000 i 8.000 euros als immigrants i pagant-ne 3.000 als europeus, l’organització criminal hauria concertat almenys 700 parelles de fet entre el 2017 i el 2020

 
Redacció

Aquest dimarts, 29 de juny de 2021, agents de la Policia Nacional han desmantellat a Barcelona una organització de matrimonis falsos en una investigació sobre immigració il·legal iniciada el setembre de l’any passat, constatant la concertació d’almenys 700 parelles de fet entre autòctons i immigrants il·legals per obtenir el permís de residència i la ciutadania. De fet, l’article 22 del Codi Civil estableix que la concessió de nacionalitat per residència s’agilitza si s’està casat amb un espanyol o una espanyola durant almenys un any.

 
El mòbil de l'organització criminal

L’organització criminal, de la qual se n’han detingut 8 integrants, cobrava entre 6.000 i 8.000 euros als immigrants il·legals per matrimoni, incloent-ne els tràmits necessaris per a la celebració fraudulenta.

Pel que fa a l’altre bàndol, els individus amb passaport europeu que hi accedien s’enduien 3.000 euros, comprometent-se a mantenir la farsa per a no cridar l’atenció, alhora que els encarregats dels aparellaments obtenien comissions de 300 euros per parella.

 
Les conseqüències d'importar pràctiques de països sub-desenvolupats

D’altra banda, i malgrat la intenció de simular un matrimoni per obtenir la ciutadania, l’arribada d’immigrants il·legals també importa pràctiques com les del matrimoni forçat. En aquest cas, i malgrat que la periodista Mercè Folch (TV3) va instrumentalitzar la notícia atribuint els fets a un afer català, l’anàlisi de la Generalitat determina que els matrimonis forçats són majoritàriament entre individus de nacionalitat o ascendència marroquina, gambiana, senegalesa, guineana, pakistanesa i índia, la meitat dels quals es consideren musulmans, tant practicants com no practicants.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme