Barcelona: Colau destinarà 150 milions d'euros per ajudar a immigrants a demanar ajudes públiques

16 de desembre de 2020

Barcelona: Colau destinarà 150 milions d'euros per ajudar a immigrants a demanar ajudes públiques

A més, s'han destinat 76.700 euros de la injecció pressupostària perquè els cartells promocionals els entenguin els immigrants marroquins (àrab), pakistanesos (urdú), indis (bengalí), filipins (tagal) i espanyols (castellà)

 
Redacció

Durant el mes d’octubre d’enguany, 2020, la batllessa de Barcelona, Ada Colau, va impulsar a través del projecte Pla de Barris —del que és conseller el regidor de Presidència Jordi Martí Grau (PSC) i president del consell Oriol Nel·lo (PSC)—, un programa de quatre anys anomenat Xarxes de Resposta Socioeconòmica (XARSE) que, amb una injecció pressupostària total de 150 milions d’euros, pretén facilitar prestacions d’atur, l’ingrés mínim vital i altres tràmits en barris d’alta població immigrant.

 

Tal mesura discrecional, ha comptat amb un servei d’interpretació en diverses llengües, i suposa 76.700 euros del pressupost esmentat. Els punts d’atenció, amb cartells promocionals escrits també en àrab (Marroc), urdú (Pakistan), bengalí (Índia), tagal (Filipines) i castellà, es despleguen pels barris d’El Raval (51’90% d’immigració), el Besòs i el Maresme (31’70%), Trinitat Vella (31’01%), Trinitat Nova (23’08%), Marina (16’78% a la Marina del Port i 10’93% a la Marina del Prat Vermell) i a la Zona Nord (31’60% a Ciutat Meridiana, 18’73% a Torre Baró i 15% a Vallbona).

 
Colau contra el català i en favor de la immigració

Un nou cop contra la immersió del català perpetrat per Colau, qui, menyspreant la llengua al capdavant de la capital de Catalunya i junt amb els socialistes Martí Grau i Nel·lo, ignora que només un 27’5% dels barcelonins parla habitualment català i en un 19’6% els joves, segons l’Enquesta d’Usos Lingüístics de la Població (EULP) de Barcelona del 2018.

En conjunt, es tracta d’un dels plans de “xoc” de l’Ajuntament de Barcelona que, en col·laboració amb Pla de Barris, Barcelona Activa i la fundació Bit Hàbitat, pretén principalment dotar els immigrants de combustible econòmic. Una activitat sobre els barris curulls d’immigració que l’any 2019 l’oposició va titllar de “pla de màrqueting”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme