Barcelona: Colau converteix l'ocupació il·legal en lloguer social

27 de setembre de 2020

Barcelona: Colau converteix l'ocupació il·legal en lloguer social

Acord entre el propietari de set pisos del Raval i l’Ajuntament de Barcelona per atorgar un lloguer social als ocupes que hi resideixen

 
Redacció

L’Ajuntament de Barcelona d’Ada Colau promou la conversió d’immobles ocupats en habitatges de lloguer social a través del Sindicat d’Habitatge del Raval. Concretament, es tracta de set pisos del número 6 del carrer de Sant Bartomeu propietat d’un fons d’inversió israelià, venuts al fons però ocupats il·legalment pels antics llogaters, on un dels quals ja va ser desallotjat l’octubre de 2019. Aleshores, l’Ajuntament de Barcelona va qualificar l’aplicació de la llei de “desproporcionada” criticant l’actuació dels Mossos d’Esquadra.

Segons ha explicat en una roda de premsa Lucia Martín, regidora d’Habitatge i Rehabilitació de la ciutat, l’acord obligarà a remodelar l’immoble i regularitzar els contractes dels cinc ocupes que hi continuaran vivint amb un lloguer social de 700 euros mensuals, dels quals 400 euros els posarà l’Ajuntament cada mes.

La portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Helena Martín, considera que l’acord beneficia els ocupes, “però també al propietari”. Fet pel qual es pretén dur a terme la mateixa pressió per a aconseguir un lloguer social en un edifici del carrer d’Espalter.

 
L’empara de la llei

Aprovat el febrer d’enguany pel Parlament de Catalunya, els ocupes s’emparen sota el Decret Llei 17/2019, de 23 de desembre, que obliga als tenidors a oferir un lloguer social abans de procedir amb “determinades demandes judicials”, on s’inclou el desallotjament. A més, tot defensant els ocupes, la mateixa llei estableix que les mesures judicials contra l’ocupació il·legal caduquin als sis mesos si la resolució no ha estat dictada i notificada.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 703 lectors

Meme