Barcelona, ciutat sense llei ni ordre: CSIF, sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, demana la dimissió de Colau pel 'terrorisme urbà' durant les festes de La Mercè 2021

26 de setembre de 2021

Barcelona, ciutat sense llei ni ordre: CSIF, sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana, demana la dimissió de Colau pel 'terrorisme urbà' durant les festes de La Mercè 2021

Segons la Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), la deixadesa de funcions per part del govern municipal barceloní i del cap de la Guàrdia Urbana haurien de ser investigats per la Fiscalia de Barcelona

 
Redacció

Segons avançaca Betevé, la CSIF demana la dimissió d'Ada Colau (BeC) pel “terrorisme urbà” de la matinada de dissabte, 25 de setembre de 2021. Així mateix, el sindicat majoritari de la Guàrdia Urbana de Barcelona denuncia un intent d'assalt a una comissaria del cos policial homònim mentre critica la manca d'agents policials durant la nit.

 
Barcelona, ciutat sense llei ni ordre

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat de la Guàrdia Urbana, ha demanat la dimissió de l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (BeC), i dels tinents d’alcaldia Albert Batlle i Jordi Martí pel que qualifiquen de “terrorisme urbà” els fets succeïts a l’avinguda de la Reina Maria Cristina, arran de la macrobotellada i els aldarulls posteriors.

El sindicat policial ha criticat la manca d’agents durant el torn de nit per fer front als grans botellots i ha denunciat que la policia no intervé perquè segueix criteris polítics i no criteris policials. A més, ha condemanat un intent d’assalt a la comissaria de la Guàrdia Urbana pròxima a l’avinguda de la Reina Maria Cristina per part d’un grup d’entre 300 i 400 persones que ha malmès les instal·lacions i ha fet destrosses en vehicles policials i privats.

Al seu torn, el sindicat CSIF ha considerat que la deixadesa de funcions per part del govern municipal i del cap de la Guàrdia Urbana haurien de ser investigats per la Fiscalia de Barcelona.

 
La xiulADA avortada per Colau (BeC)

El passat dijous, 23 de setembre de 2021, va esdevenir-se la protesta als accessos de la plaça Sant Jaume. La xiulada convocada contra l'alcaldessa s'ha hagut de fer davant el cordó policial en comptes de fer-la a Plaça de Sant Jaume perquè Ada Colau així ho ha procurat fent ús de les mesures del Procicat per la Covid-19 a efectes d'acordonar l'espai públic.

Desenes de persones es van concentrar a la zona pel pregó de la Mercè demanant la dimissió de l'alcaldessa Ada Colau (BeC) amb crits i xiulets sorollosos i persistents abans i durant el pregó. Al seu torn, la plaça estava perimetrada, amb els accessos acordonats pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana, i només han pogut assistir a l'inici de les festes les 600 persones que tenien reserva prèvia.

Tanmateix, l'única protesta que sí que va poder entrar a la Plaça de Sant Jaume van ser els treballadors de la Guàrdia Urbana del sindicat CSIF, els quals van desplegar una pancarta enmig de l'acte amb el lema "Colau, la policia no et vol". No en va, la protesta ha estat el preludi dels següents dies, en què destaca el macrobotelló de Plaça d'Espanya que ha acabat amb greus incidents, barricades, incendis, el Palau de Congressos saquejat i desenes de ferits, segons el primer balanç.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme