Barcelona: campament conflictiu d'immigració il·legal a Nou Barris

22 d'octubre de 2020

Barcelona: campament conflictiu d'immigració il·legal a Nou Barris

Un centre de 783m2 amb capacitat per a 75 individus ha esdevingut focus de diversos apunyalaments, baralles i actes incívics contra els veïns i la policia

 
Redacció

L’Ajuntament de Barcelona manté un centre d’acollida al carrer Marie Curie número 20 de Nou Barris que, compartint ubicació i complex amb la seu d’aquest districte amb un 18’41% d’immigració segons l’Idescat, fa anys que s’amplia prenent l’espai públic com un campament conflictiu d’immigrants il·legals.

Els veïns denuncien a les xarxes que el conflicte continua expandint-se. Situació que, a més, va provocar el contagi de Covid-19 d’almenys 10 dels acampats durant el mes de maig d'enguany, 2020, i una constant inseguretat ciutadana.

 
Qui va implantar aquesta mesura?

Gestionat per Creu Roja, amb entre 8 i 10 treballadors, i impulsat el 2008 amb un cost de mig milió d’euros per Ricard Gomà (Barcelona en Comú), segon tinent d’alcalde d’Acció Social i Ciutadania, i Carmen Andrés (PSC), l’aleshores regidora de Nou Barris, es tracta d’un centre de 783m2 amb capacitat per a 75 individus que ha esdevingut focus de diversos apunyalaments, baralles i actes incívics contra els veïns i la policia.

 
D'on surt l'efecte crida?

Tal com denuncien diversos veïns i la mateixa Guàrdia Urbana de Barcelona, aquest escenari és un efecte crida conseqüència dels clams de l’entitat del diputat Ruben Wagensberg (ERC), Volem Acollir/Refugees Welcome/Casa nostra és casa vostra, i la política d’acollida adoptada per l’Ajuntament de Barcelona.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme