Barcelona: aldarulls entre dominicans i MENA al barri de Sant Andreu

22 de setembre de 2020

Barcelona: aldarulls entre dominicans i MENA al barri de Sant Andreu

El 2019 un MENA del Centre Residencial d’Acció Educativa Joan Torras va barallar-se a ganivetades amb dos ex-MENA que l’esperaven fora

 
Redacció

La setmana passada, un grup de MENA va robar el patinet elèctric d’un menor immigrant de nacionalitat dominicana a Sant Andreu, districte de Barcelona amb un 13,6% d’immigració segons recull l’Idescat.

Entrada la nit de dissabte, 19 de setembre de 2020, com a resposta contra el robatori, una cinquantena de dominicans va enfrontar-se als MENA prop del centre d’acollida on residien, prop del passeig Torras i Bages del mateix districte.

El disbarat, però, s’ha esdevingut diumenge, 20 de setembre de 2020, quan diversos grups han organitzat una manifestació antiracista a la plaça d’Orfila del barri com a protesta pels fets, malgrat que els bàndols enfrontats en la trifulga són immigrants.


Les dades del CRAE Joan Torras

La residència dels MENA implicats en l’enfrontament podria ser el Centre Residencial d’Acció Educativa Joan Torras, al carrer de Fernando Pessoa i a un minut i escaig del lloc dels fets. Un centre destinat exclusivament a adolescents immigrants d’entre 12 i 18 anys vinguts d’altres centres d’acollida i inaugurat el 2011 per l’aleshores conseller de Benestar i Família de la Generalitat, Josep Lluís Cleries (PDeCAT), qui va abocar-hi 709.892,76 euros en equipament.

L’any passat, 2019, els Mossos d’Esquadra van detenir tres MENA davant del CRAE Joan Torras arran d’una baralla amb arma blanca. D’acord amb Catalunya Diari, un dels MENA del centre d’acollida va sortir amb dos ganivets de cuina per a barallar-se amb dos ex-MENA que l’esperaven a fora, resultant amb diverses ferides i un cop al cap que van comportar trasllats als hospitals de la Vall d’Hebron i al Centre d’Urgències d’Atenció Primària.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme