Barcelona: Ada Colau (BeC) descarta dimitir, vulnerant així el propi codi ètic, mentre la Fiscalia Anti-corrupció confirma que estudiarà la concessió de subvencions

20 de gener de 2022

Barcelona: Ada Colau (BeC) descarta dimitir, vulnerant així el propi codi ètic, mentre la Fiscalia Anti-corrupció confirma que estudiarà la concessió de subvencions

L'extrema esquerra unionista no vol tastar la pròpia medicina que exigeix als altres: Colau (BeC) descarta la dimissió perquè considera que no es compleixen les condicions per les quals caldria aplicar-li el punt 3.6 del propi codi ètic

 
Redacció

Continuant amb l'escàndol fruit de la citació judicial de l'alcaldessa barcelona per presumptes delictes de prevaricació, frau en la contractació, malversació, tràfic d’influències i negociacions prohibides a funcionari públic, ahir, 19 de gener de 2022, Ada Colau (BeC) va descartar dimitir, vulnerant així el propi codi ètic, mentre la Fiscalia Anti-corrupció confirma que estudiarà la concessió de subvencions.

 
L'extrema esquerra unionista no vol tastar la pròpia medicina que exigeix als altres

Colau (BeC) no contempla la possibilitat que, com a alcaldessa de Barcelona, es vegi obligada a dimitir en aplicació del codi ètic de Barcelona en Comú. Aquesta formació precisa en aquest document de funcionament intern de l'organització política que qui fos citat a declarar com a investigat per suposades subvencions irregulars, per exemple, hauria de dimitir.

En aquest sentit, la líder de l'extema esquerra unionista a la capital de Catalunya descarta la dimissió perquè considera que no es compleixen les condicions per les quals caldria aplicar-li el punt 3.6 del propi codi ètic. De fet, mitjançant un comunicat, BeC fa referència al suposat incompliment del codi ètic de Barcelona en Comú per part de l'alcaldessa, però afegeix que no el farà complir en base que la dimissió ha de ser només en casos on hi hagi un presumpte ànim de lucre personal i considera que en l’actual investigació no hi ha cap acusació de presumpte ‘ànim de lucre’ personal.

Això no obstant, en el supòsit que s'exonerés així Colau (BeC) d'evitar tastar la pròpia medicina que exigeixen sempre als altres que no pensen com ells, si s'evita mencionar que al punt 3.6 del codi ètic de BeC s'omet deliberadament la possibilitat que els presumptes actes delictius serveixin per afavorir terceres persones. D'aquesta manera, malgrat que Barcelona en Comú defensa que el que s’està investigant són subvencions a entitats que concedeix la Comissió de Govern com a òrgan col·legiat i, per tant, podria no comportar el lucre personal de Colau, sí que beneficiaria les entitats que rebien les subvencions, és a dir, les terceres persones que esmenta el codi.

 
La Fiscalia Anti-corrupció, activada investigant què ha fet Colau (BeC)

Mentrestant, però, segons avança El Mundo, la Fiscalia Anti-corrupció ha confirmat avui, 20 de gener de 2022, que comença a investigar si existeixen irregularitats en la concessió de subvencions de l’Ajuntament de Barcelona a organitzacions pròximes a l'extrema esquerra dels comuns, arran de la querella presentada per una associació que ha dut que l’alcadessa Ada Colau hagi estat citada a declarar com a investigada.

La documentació que l’Associació per a la Transparència i la Qualitat Democràtica aporta a la querella ha estat admesa a tràmit pel jutjat d’instrucció número 21 de Barcelona. A tot això, no és el primer cop que el Ministeri Fiscal indaga en els fons públics concedits durant el mandat de Colau (BeC). Així mateix, recordem que la Fiscalia Provincial de Barcelona va obrir diligències per examinar l’adjudicació d’ajuts del consistori i les va arxivar el juliol de l'any passat, 2021. Tanmateix, ara les indagacions es trasdallen a Anticorrupció, amb seu a Madrid.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme