Barcelona: actualment hi ha 735 okupes que okupen pisos i naus industrials com l'incendiat a la Plaça Tetuan

1 de desembre de 2021

Barcelona: actualment hi ha 735 okupes que okupen pisos i naus industrials com l'incendiat a la Plaça Tetuan

Hi ha 5.323 locals en planta baixa que romanen en estat d'abandonament i en què no se sap amb certesa quanta gent hi resideix, i 1.069 ciutadans vivint en immobles i construccions precàries i en condicions infrahumanes

 
Redacció

Segons avançava Metrópoli Abierta, arran d'una resposta de l'Ajuntament de Barcelona a una pregunta d'Arrels Fundació, s'ha fet públic que actualment hi ha 735 okupes que okupen pisos i naus industrials com l'incendiat a Plaça Tetuan.

 
L'okupació, una xacra social

L'incendi d'ahir, dimarts 30 de novembre de 2021, a la plaça Tetuan, en què han mort quatre persones d'una mateixa família, entre ells dos menors d'1 i 3 anys, torna a posar de manifest el problema de l'infrahabitatge a Barcelona. De fet, de punta a punta de la capital catalana hi ha 5.323 locals en planta baixa que romanen en estat d'abandonament i en què no se sap amb certesa quanta gent hi resideix.

D'altra banda, hi hauria fins a 1.069 ciutadans vivint en immobles i construccions precàries i en condicions infrahumanes al cap i casal. Així mateix, en aquesta dada hem d'incloure-hi únicament aquelles que el consistori ha pogut comptabilitzar a través de les actuacions dels serveis socials i tècnics municipals quan ha identificat els okupes als locals, naus i solars.

A tot això, alguns d'aquests locals okupats són oficines bancàries, actualment abandonades, com el local de la Plaça Tetuan. Una situació que s'estén a altres barris, com en el cas de les dependències d'una antiga seu del Banc Popular a l'avinguda de la República Argentina i que veïns del Putxet han denunciat reiteradament.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme