Badalona: un 44’5% dels badalonins aprova la gestió de Xavier García Albiol (PPC), convertint la ciutat en un referent en seguretat a Catalunya

29 de juny de 2021

Badalona: un 44’5% dels badalonins aprova la gestió de Xavier García Albiol (PPC), convertint la ciutat en un referent en seguretat a Catalunya

Xavier García Albiol (PPC) aparta la ideologia deixant pas als problemes i les necessitats de la ciutadania, la qual n’aprova la gestió en un insòlit 44’5%, fins i tot, comptant amb el suport d’un 37% dels badalonins votants d’ERC

 
Redacció

Malgrat l’estigma amb què Catalunya s’acarnissa amb els mandats dels populars, la gestió de Xavier García Albiol (PPC) com a alcalde de Badalona ha deixat una empremta icònica en la història del municipi.

Segons la darrera enquesta realitzada pel GAD 3, el 44’5% dels veïns qualifica la seva gestió de bona el darrer any, amb tan sols un 36% i un 17’8% que la considera regular o dolenta, respectivament, afegint que un destacable 37% dels badalonins votants d’ERC l’aprova.

 
Quin és el "model Albiol"?

La clau de l’anomenat "model Albiol" rau, principalment, en una desvinculació ideològica del PP que se centra en la realitat de Badalona per assistir-ne les necessitats. De fet, el mateix Albiol (PPC) va insistir en una entrevista al programa del diputat Gabriel Rufián (ERC), La Fábrica, en la seva vessant compromesament municipalista que troba en la gestió del municipi la màxima prioritat.

Tant és així que Albiol (PPC), en una actitud certament insòlita, va refusar manifestar-se contra els indults ―que marcava l’agenda del PP― privilegiant un esdeveniment esportiu de rellevància per Badalona. Una decisió, però, que va ser titllada de populista per l’oposició.

 
La Badalona de García Albiol (PPC), present i futur

Ja en la seva entrada al consistori, García Albiol (PPC) oferia un projecte específicament dissenyat per la seva ciutat natal, Badalona, tot apartant-se de les criteris bàsics del PP en la gestió municipal i atansant-se a moltes de les necessitats de la ciutadania. Exemple d’això és la destinació dels pressupostos, de 80 milions d’euros i sota l’aprovació del PSC, els quals es destinen a instal·lacions esportives, l’ampliació de dues escoles i la construcció de 12, així com la creació d’una escola bressol municipal i l’arranjament de voreres i carrers.

Tanmateix, Albiol (PPC) també ha demostrat una gran implicació en la neteja i adequació de la ciutat, també durant la pandèmia amb unitats especialitzades en desinfecció de Covid-19. Alhora, i contra les crítiques de l’oposició, amb una direcció policial que no fa distinció entre barris, sumant la demostració d’un consistori que s’involucra, si cal, com a acusació popular per a pal·liar amb contundència la criminalitat a Badalona.

Seguint amb els propòsits d’Albiol (PPC), i a banda de la recuperació de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana contra l’okupació, la reconversió del convuls barri del Gorg en una nova centralitat badalonina ―fet que, possiblement, esperonaria la marxa dels okupes―, així com la proposta per invertir en investigació sanitària a l’Hospital de Can Ruti o la consolidació d’un hub de coneixement vora les Tres Xemeneies. En definitiva, i segons les seves paraules a Metrópoli Global, un pla ambiciós per a projectar Badalona i fer-la esdevenir un referent en seguretat a Catalunya.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme