Badalona: els immigrants okupes de la nau industrial incendiada al Gorg s’instal·laran a la nau okupada del carrer Progrés

16 de juny de 2021

Badalona: els immigrants okupes de la nau industrial incendiada al Gorg s’instal·laran a la nau okupada del carrer Progrés

Exigint a l’Ajuntament de Badalona que els regali habitatge i la ciutadania, els immigrants del Gorg seguiran vivint d’okupes al carrer Progrés després que el consistori hagi anunciat que deixarà de finançar l’allotjament de 40 dels 89 que ha mantingut en albergs des del primer incendi

 
Redacció

Transcorreguts sis mesos des dels fets, els immigrants okupes de la nau incendiada a Badalona han anunciat que seguiran vivint d’okupes al mateix municipi, amb un 15% d’immigració segons l’Idescat.

Així, els okupes planegen instal·lar-se a una altra nau okupada al carrer Progrés, la qual també es va incendiar el gener d’enguany a causa d’haver punxat la llum, delicte que aconsella Arran (CUP) per evitar l’augment de la tarifa elèctrica.

 
Prou okupació

La decisió del grup d’okupes, ve després que l’Ajuntament de Badalona hagi anunciat que deixarà de finançar l’allotjament provisional a 40 dels 89 okupes, al parer dels tècnics, considerant que els 49 que sí mantindran són els més vulnerables del conjunt i al·legant manca de recursos.

Paral·lelament, els okupes de la nau del carrer Progrés han exigit al consistori habitatge i la ciutadania en una manifestació organitzada dilluns, 21 de juny de 2021.

 
Desallotjament, imminent

Segons Badalona Comunicació, la nau okupada al carrer Progrés, on ja s’hi havien traslladat part dels okupes de la nau del Gorg, està pendent de ser desallotjada.

Malgrat tot, segons les dades del Mapa Delinqüencial de Catalunya, entre el 2018 i el 2019, l’okupació ha augmentat en un 77% a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Badalona ―passant de 364 a 643 casos registrats―, constatant un total de 156 casos durant el primer trimestre d’enguany.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme