Àustria: un presoner islamista radical vol decapitar un 'fals' musulmà

19 de setembre de 2020

Àustria: un presoner islamista radical vol decapitar un 'fals' musulmà

El sistema penitenciari austríac és un catalitzador de l’extremisme islàmic: Lorenz K. tenia una bandera i propaganda d’Estat Islàmic a la cel·la

 
Redacció

Un austríac nascut a Albània, Lorenz K., condemnat el 2017 a nou anys per delictes de terrorisme i pertinença a Estat Islàmic acudirà al Tribunal Penal del Districte de Graz després d’haver amenaçat amb decapitar un presoner d’origen afganès, considerant que “no és un vertader musulmà”. Segons la informació aportada, Lorenz K. tenia una bandera i propaganda d’Estat Islàmic a la cel·la.

D’acord amb Kronen Zeitung, el presoner afganès ha testificat davant del tribunal que la raó per la qual l’islamista radical l’havia amenaçat era perquè havia esdevingut ateu. De fet, tal com ha relatat, l’islamista radical “es va oferir” a ajudar-lo a “llegir l’Alcorà i esdevenir musulmà de nou”, però el presoner afganès s’hi va negar afegint que també havia estat abusat sexualment pel mateix terrorista.


La radicalització islamista a les presons

A començaments de setembre de 2020, també es va descobrir que Lorenz K. havia estat formant una cèl·lula terrorista a la presó de Graz-Karlau amb uns altres dos presoners, un d’ells condemnat a cadena perpètua, les cel·les dels quals amagaven components per fabricar explosius.

A més, el terrorista islamista també va poder comunicar-se amb l’exterior mitjançant telèfons mòbils de contraban, amb l’objectiu de parlar amb altres islamistes radicals que havien viatjat a Síria per a lluitar amb Estat Islàmic a través d’aplicacions com Instagram.

Així les coses, el 2017, un reconegut imam va qualificar el sistema penitenciari austríac com un catalitzador de l’extremisme islàmic. No en va, un estudi del Centre Internacional per a l’Estudi de la Radicalització (ICSR) va revelar que el 82% dels empresonats per terrorisme a Europa són islamistes radicals. Es comptabilitzen més de 3.000 individus “monitoritzats arran de la seva radicalització” i situant França com el territori amb més terroristes islamistes empresonats, amb 549.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme