Àustria: un immigrant somali de 28 anys ha estat arrestat a Viena pel presumpte assassinat de dues dones, la mare del seu fill i una intèrpret que treballava per Caritas

18 de setembre de 2021

Àustria: un immigrant somali de 28 anys ha estat arrestat a Viena pel presumpte assassinat de dues dones, la mare del seu fill i una intèrpret que treballava per Caritas

El jove somali, de 28 anys, va ser detingut aquesta setmana a la zona vienesa de Favoriten, on se sospita que va assassinar la mare de la seva filla de quatre anys i la seva amiga, que treballaven per a la caritat catòlica Caritas

 
Redacció

Àustria ha patit un nou cas de delinqüència perpetrat presumptament per un fals sol·licitant d'asil: un immigrant somali de 28 anys ha estat arrestat a Viena pel presumpte assassinat de dues dones, la mare del seu fill i una intèrpret que treballava per Caritas.

 
Qui eren l'immigrant somali i les dones assassinades?

El jove, de 28 anys, va ser detingut aquesta setmana a la zona vienesa de Favoriten, on se sospita que va assassinar la mare de la seva filla de quatre anys i la seva amiga, que treballaven per a la caritat catòlica Caritas.

Les dues dones, de 35 i 37 anys que eren les seves antigues i actuals parelles, van ser trobades mortes a l'apartament de Balgradplatz, presumptament assassinades a punyalades, dilluns 13 de setembre de 2021 després que els veïns alertessin la policia cap a les quatre de la tarda per una suposada disputa, segons informa el diari austríac Kronen Zeitung.

Al seu torn, el portaveu de la policia de Viena, Mohamed Ibrahim, assegura que l'immigrant somali, que semblava molt intoxicat, havia dit a la policia que havia matat les dues dones abans que entressin a l'apartament i descobrissin els cossos. Segons policials, a més, ambdues víctimes són també immigrants somalis.

 
Com va arribar l'immigrant somali a Àustria?

Segons el mateix diari austríac, l'immigrant somali va arribar a Àustria com a sol·licitant d'asil el 2014 i se li va concedir l'asil el 2016, però en els darrers anys ha tingut problemes amb la policia diverses vegades.

El 2020 va ser denunciat per violació, abús sexual, lesions corporals i danys materials a la ciutat de Linz, on residia. Per altra banda, va ser sospitós de violació enguany els mesos de febrer i agost, però mai no ha estat condemnat.

Així mateix, el portaveu de la fiscalia de Linz, Ulrike Breiteneder, va explicar que es van retirar els casos perquè les proves no eren irrefutables per processar-lo.

 
Mesures contra l'immigrant somali

L'Oficina Federal per a la Immigració i l'Asil (BFA) també havia iniciat un procediment per revocar l'estatus d'asil de l'home, però va aturar el procediment després que els investigadors havien retirat els casos.

Patrick Maierhofer, portaveu del Ministeri de l'Interior, ha afirmat que si es coneixen i es denuncien delictes, com ara delictes sexuals, es dóna el cas que el BFA inicia un procediment de revocació ràpidament. A més, manifesta que és important afegir que aquestes decisions de revocació estan sempre obligades per les decisions judicials o les de la fiscalia competent.

Kronen Zeitung assenyala, paral·lelament, que, tot i no haver estat acusat ni condemnat en cap dels casos, el BFA podria haver iniciat una revocació de l'estatus de refugiat somali de forma independent.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme