Àustria i Dinamarca s'alien amb Israel per a deixar de dependre de les vacunes de la Unió Europea

4 de març de 2021

Àustria i Dinamarca s'alien amb Israel per a deixar de dependre de les vacunes de la Unió Europea

La UE només ha vacunat 11 milions d’europeus, mentre que Israel ha vacunat a més de la meitat de la població (5 milions d’israelians) des del desembre de 2020

 
Redacció

Dimarts, 2 de març de 2021, el canceller austríac Sebastian Kurz i la primera ministra danesa Mette Frederiksen van anunciar la intenció de cooperar amb Israel per a crear vacunes de segona generació contra la Covid-19 a fi de pal·liar-ne les futures mutacions. Segons va avançar The Times of Israel, l’estratègia amb el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, és deixar de dependre de les vacunes de la Unió Europea.

 
El bon exemple d'Israel ensenya el camí a seguir

Mentre que Israel ha vacunat a més de la meitat de la població des del desembre de 2020 —d’un total de 9’3 milions d’habitants—, la UE només ha vacunat 11 milions d’europeus, malgrat mantenir sis contractes per més de 2.000 milions de dosis amb fabricants com Moderna, AstraZeneca o Pfizer-BioNTech.

Així, segons Kurz, l’Agència Europea de Medicaments ha estat molt lenta aprovant les vacunes i les empreses han estat deficients en el lliurament. Per la seva part, Frederiksen considera que unir forces amb Israel no és una violació de la cooperació europea en matèria de vacunes sinó una sortida a defensar els interessos nacionals de cada nació europea.

Tanmateix, Eric Mamer, portaveu de la Comissió de la UE, ha criticat subtilment l’estratègia al·legant que “no és tan senzill com agafar un model [el d’Israel] i aplicar-lo a la UE”, però sense assumir responsabilitats. Motiu pel qual evidencia que l’aposta de Frederiksen i Kurz, junt amb la decisió de Victor Orbán, primer ministre hongarès, d’optar per la vacuna xinesa, és una mostra més de la lluita de determinats Estats membres de la UE contra la seva centralització.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme