Àustria: el canceller austríac Kurz crea el delicte 'islam polític' per combatre l'islamisme

12 de novembre de 2020

Àustria: el canceller austríac Kurz crea el delicte 'islam polític' per combatre l'islamisme

Hi ha més de 300 immigrants islamistes a Àustria que han viatjat a combatre per Estat Islàmic a Iraq o Síria, d’entre els quals més de la meitat ha tornat al país

 
Redacció

Arran de l’atemptat islamista a Viena del passat 2 de novembre de 2020, el canceller austríac Sebastian Kurz ha pres la decisió de crear un delicte anomenat “islam polític” i un paquet de mesures per a combatre l’islamisme que assola Occident.

Especialment, i segons recull Bundeskanzleramt, perquè actualment hi ha més de 300 immigrants islamistes a Àustria que han viatjat a combatre per Estat Islàmic a Iraq o Síria, d’entre els quals la meitat ha mort o hi segueix i l’altra meitat ha tornat al país.

 
Mesures legals contra l’islamisme

L’esborrany de llei de Kurz, entre d’altres, preveu tractar els islamistes com a delinqüents amb trastorns mentals. És a dir, recloent-los a fi de protegir la població i, en cas de ser alliberats, establint un seguiment electrònic mitjançant dispositius com ara polseres de turmell.

Pel que fa al procés de radicalització, s’accentuarà el tancament de mesquites si se’n detecta una tendència extremista –l’atac a Viena ja ha encetat el tancament de dues– i es crearà un registre d’imams per a controlar-ne la ideologia.

En una altra línia, s’endurirà la Llei de Símbols i Associacions a fi d’accelerar l’extirpació dels grupuscles islamistes de la societat i es prendran mesures per a frustrar el finançament de grups islàmics que pugui desviar-se cap al terrorisme.

Quant a l’administració, el govern austríac treballa en la creació d’una Fiscalia Anti-terrorista i també en una reorganització i reforma de l’Oficina de Protecció de la Constitució i Contra-terrorisme que, segons el ministre de l’Interior Karl Nehammer, pretén separar-se de la policia estatal per augmentar-ne l’eficiència.

Així les coses, tal com ha subratllat la ministra d’Educació Susanne Raab, la voluntat és la d’assegurar que els terroristes islamistes “siguin colpejats amb tota la força de la llei i que s’imposi la màxima sentència possible”.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme