Austràlia: impedeix l'entrada d'una islamista amb la seva nacionalitat per haver sigut combatent a Síria amb l'Estat Islàmic

29 de juliol de 2021

Austràlia: impedeix l'entrada d'una islamista amb la seva nacionalitat per haver sigut combatent a Síria amb l'Estat Islàmic

Suhayra Aden, enrolada a Estat Islàmic l’any 2014 tot fugint d’Austràlia, arriba ara a territori neozelandès perquè el primer ministre australià, Scott Morrison, refusa importar enemics nacionals

 
Redacció

Dilluns passat, 26 de juliol de 2021, la primera ministra neozelandesa, Jacinda Ardern, va anunciar que el govern de Nova Zelanda custodiarà una dona, Suhayra Aden, que va marxar a Síria per unir-se a Estat Islàmic l’any 2014, posteriorment detinguda el 2021 quan tractava d’accedir a Turquia.

La islamista havia nascut a Nova Zelanda i tenia també la nacionalitat australiana en haver-s’hi mudat als 6 anys, però Austràlia li ha revocat la ciutadania refusant acceptar-la després de la detenció, motiu pel qual Nova Zelanda l’ha importat.

 
L'excusa per tornar

El presumpte motiu de retorn d’Aden rau en què té dos fills, fet que els seus advocats utilitzen per a rebaixar l’acusació de terrorista al grau de núvia gihadista, sota finalitat de parir infants per l’Estat Islàmic.

Malgrat tot, i mentre el primer ministre australià, Scott Morrison, rebla que Austràlia no acollirà una enemiga nacional, la decisió d’Ardem rau en assegurar el benestar dels fills d’Aden, argumentant que llur naixement és aliè a la causa islamista de la mare.

 
La socialista Ardern ataca el liberal Morrison

Tanmateix, Ardern també ha recriminat Austràlia per no responsabilitzar-se dels seus problemes, asseverant que si aquest cas el patís de primera mà Nova Zelanda, no dubtaria en rebre i empresonar la islamista.

Així, la primera ministra neozelandesa considera que els fills d’islamistes han de tenir els mateixos drets que els fills dels australians i els neozelandesos. Per aquest motiu, Austràlia ha assegurat no repetir la situació.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 874 lectors

Meme