Artur Mas (PDeCAT): un referèndum per negociar l'encaix autonòmic

24 de setembre de 2020

Artur Mas (PDeCAT): un referèndum per negociar l'encaix autonòmic

L’ex-president de la Generalitat proposa com desencallar el punt mort del processisme: un referèndum que “passa per renúncies de les dues parts”

 
Redacció

Aquest dimarts, 22 de setembre de 2020, en una entrevista amb la cadena SER, al programa homònim de Josep Cuní, Aquí, amb Josep Cuní, l’ex-president Artur Mas (PDeCAT), qui celebra “cada dia” no ser l’actual president ateses les circumstàncies considerant que “si tothom es manté en la línia vermella, no hi ha cap possibilitat d’acord”, va proposar una fórmula pròpia per a desencallar el punt mort del processisme: un referèndum que, inevitablement, “passa per renúncies de les dues parts”.

Segons Mas, una de les preguntes, que és d’aplicació directa i competència de l’Estat espanyol, seria sobre “la millora de l’autogovern”; és a dir, la negociació de les condicions autonomistes. I l’altra banda, que concerneix al Parlament de Catalunya i requeriria d’una aplicació a llarg termini, seria la pregunta de la independència. Dues vies que formen part del que Mas considera la seva visió personal de la “confrontació intel·ligent” de l’ex-president Carles Puigdemont i que consisteix en “explorar totes les vies del pacte amb Madrid per a fer un referèndum”.

 
Mas considera la falsa DUI de Puigdemont una confrontació poc intel·ligent

Pel que fa a les picabaralles de l’espai polític de l'antiga Convergència, l’ex-president va manifestar sentir-se “incapaç” de determinar si Junts i el PDeCAT tindran un acord electoral per a les properes eleccions. Tot i remarcar que “entre el PDeCAT i el projecte de Junts no hi ha una diferència estructural” al nivell de la separació entre Unió i Convergència, i reivindicant que el seu “pas al costat” del gener 2016 va ser, precisament, “perquè això no passés”, Mas sí que critica les decisions del lideratge de Puigdemont.

En especial, al·ludeix les decisions de l’octubre del 2017, a més de confessar que “no hauria promogut la DUI el 27 d’octubre” perquè “algunes coses que van passar després de l’1 d’octubre van ser una confrontació, però ja no era tan intel·ligent”. I ara, a més, lamenta l’absència de la plataforma Junts pel Sí, l’esquerda de la unitat al món sobiranista, comparteix una severa preocupació envers el “risc de separació” existent a l’esfera post-convergent.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 785 lectors

Meme