Arran (CUP) publica un manual legal per fomentar les okupacions

20 de gener de 2021

Arran (CUP) publica un manual legal per fomentar les okupacions

L'esquerra radical d'Arran, vinculada a la CUP, promou la incitació a l’odi contra la propietat privada especificant com enganyar els veïns per accedir a l’immoble a okupar

 
Redacció

Dilluns, 18 de gener de 2021, Arran, col·lectiu de l'esquerra radical vinculat a la CUP i que compta amb 60 nuclis al territori, va anunciar la publicació del Llibret d’okupació, un manual que fomenta i promou l’okupació d’habitatges presentant un augment del 463’28% entre el 2011 i el 2019 i del 15’63% durant la pandèmia, i que atempta contra els propietaris catalans.

 
Modus operandi de l'okupació cupaire

Ja el 2014, Arran va publicar el Manual d’Okupació promovent la idea que l’okupació és un “mitjà d’emancipació juvenil” quan en realitat és una incitació a l’odi contra la propietat privada.

El pamflet d’Arran també especifica com enganyar els veïns per accedir a l’immoble a okupar i poder-ne fer fotografies i recopilar informació de rellevància o com punxar el llum i l’aigua o “trencar el pany amb un trepant” disfressat amb “roba d’obrer”.

 
Llei i ordre contra l'anarquia

Molts usuaris a les xarxes han fet una crida a diversos cossos policials perquè intervinguin en l’assumpte, incloent-ne denúncies de la piulada d’Arran directament a Twitter, però sense resposta. En l’àmbit legal, el Codi Penal regula a l’article 18 la provocació de delinquir, però no hi comprèn l’okupació ni la violació de domicili. Un buit legal amb què se serveix Arran per a promoure impunement un dels delictes més greus contra la propietat.

 
CUP i PAH, a favor de l'okupació

Tanmateix, crida l'atenció com alguns personatges, des de Marta Gràcia Marimon (CUP) fins a Berni Sorinas (PAH), han compartit la propaganda d'Arran per okupar a les xarxes socials. Fet que, provenint d'una cap de llista a Tous i d'un membre d'una plataforma contra els afectats per la hipoteca, és més que inacceptable.

Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme