Arran (CUP) fa un manual sobre com punxar la llum perquè els criminals no paguin la factura elèctrica mentre que els ciutadans sí

14 de juny de 2021

Arran (CUP) fa un manual sobre com punxar la llum perquè els criminals no paguin la factura elèctrica mentre que els ciutadans sí

El despropòsit d’Arran consistiria en un delicte de defraudació de fluid elèctric, alhora que sotmetria els okupes o residents de l’habitatge amb la llum punxada a un possible risc d’incendi que, en cas d’esdevenir-se, quedaria sense efectes legals per absència d’intencionalitat

 
Redacció

Després de publicar el Llibret d’okupació, un manual amb instruccions per okupar un habitatge enganyant els veïns amb disfresses i trencant els vidres o el pany amb un trepant, Arran, col·lectiu de l’extrema esquerra vinculat a CUP, n’ha difós el capítol sobre punxar la llum com a resposta a l’augment de la nova tarifa elèctrica.

Un despropòsit amb què, lluny de facilitar econòmicament l’accés a l’electricitat que el col·lectiu pretén, i com a símil de l’okupació, passa per aprofitar-se dels recursos dels ciutadans que els paguen.

 
La impunitat de l'extrema esquerra

Reivindicant que l’electricitat ha de ser un dret bàsic garantit, Arran també advoca per expropiar les elèctriques, atès que, dins el mateix Llibret d’okupació, considera que tot servei ha de ser de propietat col·lectiva.

Tanmateix, el manual també recorda que l’escomesa és un delicte de defraudació del fluid elèctric si supera els 400 euros, castigat amb multa de 3 a 12 mesos i el pagament del cost defraudat. Fet pel qual Arran recomana estar a l’aguait de la policia durant el procediment dins una casa okupada.

 
Potencials incendis

A més d’una incitació a la delinqüència, malgrat que el buit legal en aquesta mena de delictes legitima el manual deixant-lo sense efectes legals, Arran ignora el risc d’incendi que suposa punxar la llum.

Segons el mateix cos de Bombers, la gratuïtat de la llum frena el control del consum possibilitant una sobrecàrrega amb tràgiques conseqüències. Alhora, constitueix un resultat sense càrrega legal, atès que el desastre no hauria estat voluntari i també quedaria sense efectes davant la llei.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme