Antoni Castellà (Demòcrates) afirma que sense la independència unilateral Catalunya està condemnada a la 'desaparició'

18 de setembre de 2021

Antoni Castellà (Demòcrates) afirma que sense la independència unilateral Catalunya està condemnada a la 'desaparició'

Castellà (Demòcrates) assegura que els resultats de la taula de diàleg trampa són més escassos que els del pacte del Majestic, signat ara fa 25 anys entre CiU i el PP

 
Redacció

En una entrevista publicada a Nació Digital ahir, 17 de setembre de 2021, el líder de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, va expresar desacomplexadament que sense la unilateralitat Catalunya està condemnada a la 'desaparició'.

En aquest sentit, Castellà (Demòcrates) assegura que els resultats de la taula de diàleg trampa són més escassos que els del pacte del Majestic, signat ara fa 25 anys entre CiU i el PP.

 
Què pensa Castellà (Demòcrates)?

Segons el dirigent independentista, amb llarga trajectòria institucional, assegura que no se'ls ha proposat a Demòcrates cap projecte de fusió o de federació amb JxCat, partit amb el qual van concórrer a través d'un acord a les eleccions del 14-F. Per altra banda, respecte el Consell per la República, del qual n'és membre de la cúpula, considera que l'Assemblea de Representants, prevista per principis d'octubre d'enguany, ja se'n podrà desplegar —sosté— tota la institucionalitat pel present curs polític. En aquest sentit, avui, dissabte 18 de setembre de 2021, Demòcrates ha lliurat la Medalla Carrasco i Formiguera a Carles Puigdemont (JxCat) a la Casa Macià, a Prats de Molló.

Paral·lelament, quant a la taula de diàleg trampa, Castellà (Demòcrates) opina que l'únic a negociar és l'exercici del dret a l'autodeterminació, l'aturada de la repressió per part de l'Estat espanyola i l'amnistia dels encausats. Per tant, s'ha d'establir un diàleg de govern català a govern espanyol, considera, i afegeix que si en la negociació s'incrementen les quotes de sobirania de l'executiu català no li sembla malament, sempre i quan es comuniqui que aquest és l'objectiu.

 
Unilateralitat o extinció

Castellà (Demòcrates) trasllada que la crítica a la via unilateral és demagògia pura. En aquest sentit, considera que no hi ha propostes polítiques ni full de rutes sobre la taula de diàleg trampa, mentre que sí que hi ha documents públics sobre la via unilateral, els quals els han presentat tant Demòcrates com el Consell per la República i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC).

Així mateix, tenint la majoria parlamentària i sempre que el Govern de la Generalitat hi estigui disposat, Castellà (Demòcrates) admet que cal aixecar la suspensió de la DUI, perquè entén que és vigent. En segon terme, pensa que és necessari establir una estratègia comuna de l'independentisme en tots els àmbits, com ara l'anti-repressiu, el judicial, i l'internacional. A tot això, cal establir una mobilització al territori sostinguda en el temps, coordinada en els àmbits estratègics i que desgasti sistemàticament l'Estat espanyol amb objectius concrets.

Finalment, el govern de Pere Aragonès (ERC) no ha de fer autonomisme, però sí que ha de progressar al màxim per fomentar més quotes de poder que es posin al servei de l'embat definitiu en el moment que es plantegi. Al seu torn, cal una estratègia internacional en termes de geopolítica, que sigui intel·ligent, segons Castellà (Demòcrates). A continuació, s'ha de desenvolupar plenament el Consell per la República en el seu àmbit institucional, com aquella institució republicana al marge de la legislació espanyola. I, per últim, escollir el moment per l'embat definitiu en el qual institucions, ciutadania, societat civil organitzada, desbordi l'Estat espanyol com l'1-O. D'aquesta manera, segons Castellà (Demòcrates), la independència seria efectiva.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme