Andorra: la nena de la família musulmana que no ha estat escolaritzada des del setembre, ha anat finalment a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany sense el vel islàmic

11 de gener de 2022

Andorra: la nena de la família musulmana que no ha estat escolaritzada des del setembre, ha anat finalment a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany sense el vel islàmic

Si la negativa a anar a l’escola hagués persistit, els pares dels germans bessons (nena i nen) podrien haver perdut fins i tot la custòdia, atès que no estaven escolaritzats des de setembre de l'any passat, 2021

 
Redacció

L'inici del 2n trimestre a la primària ha començat amb bon peu a Andorra: la nena de la família musulmana que no ha estat escolaritzada des del setembre, ha anat finalment a l'escola andorrana d'Escaldes-Engordany sense el vel islàmic.

 
La fermesa andorrana contra el vel islàmic

A diferència de les manifestacions que fa la consellera de femismes radicals de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge (ERC), la ministra andorrana d'Educació, Ester Vilarrubla, va fer costat al Lycée Français Comte de Foix en la prohibició del vel islàmic a l'escola pública.

Així mateix, en virtut d'haver assumit l’afegitó als reglaments de règim intern de tots els centres educatius d’un text unificat i consensuat per evitar confusió i garantir que tothom entengui el mateix, el retorn a les aules després de les vacances de Nadal ha començat amb bon peu amb l'escolarització de la nena de família musulmana que fins ara s’havia negat a anar a classe sense el vel islàmic. En aquest sentit, ha conegut als seus nous companys de l’escola d’Escaldes-Engordany, juntament amb el seu germà bessó.
Andorra, un exemple per Catalunya

Mentre encara es recorda la retirada de la campanya europea que mostrava falsament dones felices de portar vel islàmic sota l'etiqueta #wecan4hrs, la qual va causar gran polèmica a França i la denúncia de la submissió oberta als costums islamistes, o també quan la diputada Najat Driouech (ERC) afirmava que es tapa amb el vel islàmic per reivindicar la seva identitat marroquina, el govern andorrà s'ha mostrat inflexible respecte el totalitarisme islamista.
De fet, aquesta situació ha estat molt conflictiva i delicada per al ministeri d’Educació i també el d’Afers Socials, els quals han volgut evitar la judicialització del cas per aconseguir una solució més pactada. Si la negativa a anar a l’escola hagués persistit, els pares dels germans bessons (nena i nen) podrien haver perdut fins i tot la custòdia, atès que no estaven escolaritzats des de setembre de l'any passat, 2021.

En aquest cas, la legislació francesa —de qui depèn el Lycée— sí que és molt clara en aquest tema i els responsables del centre no van cedir amb la pretensió de la nena de portar el vel islàmic i van defensar que les normes han de ser iguals per a tothom. A partir d’aquí es va iniciar la polèmica i hi va haver d’intervenir Educació per garantir l’escolarització dels dos menors a l’ensenyament andorrà.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme