Andorra: Ester Vilarrubla, ministra andorrana d’Educació, fa costat al Lycée Français Comte de Foix i prohibeix el vel islàmic

6 d'octubre de 2021

Andorra: Ester Vilarrubla, ministra andorrana d’Educació, fa costat al Lycée Français Comte de Foix i prohibeix el vel islàmic

Vilarrubla ha tancat el debat sobre l’ús del vel islàmic afirmant que a l'escola andorrana tampoc hi tindrà cabuda, tal com ha fet França, i amenaça els pares amb accions més contundents si no escolaritzen novament els menors

 
Redacció

Segons avança el diari digital andorrà Altaveu, Ester Vilarrubla, ministra andorrana d’Educació, fa costat al Lycée Français Comte de Foix i prohibeix el vel islàmic. A més, s'anuncia l’afegitó als reglaments de règim intern de tots els centres educatius d’un text unificat i consensuat per evitar confusió i garantir que tothom entengui el mateix.
 
Andorra fa com França

Vilarrubla ha tancat el debat sobre l’ús del vel islàmic afirmant que a l'escola andorrana tampoc hi tindrà cabuda. Així mateix, la màxima responsable en l’àmbit educatiu andorrà, ha explicat que s’ha consensuat l'ampliació de la normativa als centres educatius a efectes que no s'hi puguin fer ostentació ni del vel islàmic ni de cap altra símbol de naturalesa religiosa.

A tot això, Vilarrubla ha explicat que el servei d'inspecció mantindrà una entrevista en les pròximes hores amb els pares dels infants que no van al Lycée Français Comte de Foix perquè la filla no pot entrar amb el vel islàmic. De fet, Vilarrubla sosté que és una acció inclosa en el protocol d’absentisme però amenaça amb accions més contundents si no escolaritzen novament els menors.

 
La salut del català a l'Estat independent andorrà

Amb un 25’1% d’immigrants de nacionalitat espanyola i tres sistemes educatius que inclouen el francès i el castellà, el 75’4% dels andorrans se subordina lingüísticament si l’interlocutor no respon en català.

Tot i que el català és l’única llengua oficial de l’Estat independent andorrà, fet que el permet gaudir de tot un sistema de suport també estès a l’àmbit institucional, l’enquesta sobre Coneixements i usos lingüístics de la població d’Andorra i l’evolució entre el 1995 i el 2018 situa com a circumstància recent que el castellà, en un 43’3% és la primera llengua materna a Andorra, seguida del català en un 35’7%, constatant-ne un descens del 7% respecte el 1995, quan el català constituïa el 42’7% i el castellà el 34’6% de les llengües maternes al país.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme