Anàlisi de les enquestes dels lectors de La Santa Espina entre juliol i agost de 2020

3 de setembre de 2020

Anàlisi de les enquestes dels lectors de La Santa Espina entre juliol i agost de 2020

Temes: la dimissió de Vicent Sanchis a TV3, la responsabilitat de Junqueras l'1O, subvencionar la contractació d'immigrants il·legals i les penes pels terroristes islamistes del 17A

 
Redacció

A continuació, analitzem els resultats de les enquestes de La Santa Espina entre el juliol i l'agost de 2020.

 
El 81,46% dels lectors vol que Vicent Sanchis dimiteixi per l’espanyolització de TV3

D’acord amb la nostra primera enquesta, del 4 de juliol, un 81,46% dels lectors de LSE estaria d’acord amb la dimissió del director de TV3, arran de l’espanyolització de la cadena autonomista, enfront d’un 18,54% de lectors que s’hi oposen. Dada on cal afegir l’enquesta del 13 de juliol, on el 80,78% dels lectors van postular-se en favor que la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga fos qui destituís el director de TV3 en cas que aquest no dimitís, davant d’un 19,22% en contra.

Cal recordar que TV3, la “nostra” televisió, representa en bona mesura el grau d’espanyolització que pateixen els mitjans de comunicació de Catalunya. Imprescindible recordar un dels seus pitjors episodis el passat juliol, quan Cristina Puig, presentadora de FAQS, Preguntes Freqüents de TV3, va menysprear tant el català com Josep Maria Virgili,  filòleg i catedràtic d’institut emèrit de llengua catalana. Qui, en l’entrevista d’aquesta setmana amb La Santa Espina, va esmentar que, si fos cap de la Direcció General de Política Lingüística, “el primer que faria seria que els mitjans de comunicació públics fessin servir un bon català, cosa que ara no fan”.

 
El 82,13% considera Junqueras responsable que no es fes la independència l’endemà de l’1-O

En una altra enquesta, realitzada el 22 de juliol, un 82,13% dels lectors considera l’ex-vicepresident de la Generalitat de Catalunya, Oriol Junqueras (ERC), responsable que no es fes la independència l’endemà dels fets del Primer d’Octubre, davant d’un 17,87% en contra.

Malgrat que els catalans rebessin de valent defensant les seus electorals del referèndum de l’1 d’Octubre, els dirigents processistes com Oriol Junqueras, al capdavant d’un partit que a dia d’avui acumula un 25,3% de votants espanyolistes, han demostrat, encara ara en entrevistes recents, que la voluntat independentista era una disfressa per negociar amb Espanya. Fet que, en paraules de Junqueras, “qui ho ha fet possible ha sigut ERC”.

 
El 91,06% dels lectors s’oposa a les subvencions per contractar immigrants il·legals

Contra un escàs 8,94% a favor, un 91,06% dels lectors de La Santa Espina s’oposa majoritàriament a les subvencions de la Generalitat de 2.685 euros per cada particular que contracti una immigrant il·legal com a cuidadora de la llar. Un total d’1,4 milions d’euros per regalar els papers a almenys 1.000 de les cuidadores que treballen sense papers a Catalunya.

La mesura, proposada per Chakir El Homrani (ERC) des del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, preveu contractar l’immigrant il·legal durant un any a 40 hores setmanals pel Salari Mínim Interprofessional (950 euros mensuals), o superior, amb la finalitat que l’accés laboral afavoreixi l’obtenció de la ciutadania.

 
Un 88,34% en contra que la Generalitat no demani la pena d'assassinat pels terroristes islamistes del 17-A

El 18 d’agost, l’enquesta sobre la negativa de la Generalitat a demanar la pena d’assassinat pels terroristes islamistes dels atemptats del 17 d’agost del 2017 a Barcelona i Cambrils va posicionar un 88,34% dels lectors en contra enfront d’un 11,66% a favor de la decisió. Els atemptats, dirigits per l’imam radical Abdelbaki Es Satty, contractat per l’associació Annour a Ripoll, van deixar un total de 16 morts i 140 ferits.

Malgrat que diverses associacions de víctimes i l’Ajuntament de Cambrils elevaven les penes fins a 2.000 anys de presó, la Generalitat de Catalunya va descartar l’acusació per delictes d’assassinat limitant les penes a 44 i 8 anys de presó pels processats. Una decisió que, a més, i d’acord amb el sistema penitenciari espanyol, podria reduir considerablement les penes en casos de bona conducta i col·laboració.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme