Amy Coney Barrett: ira demòcrata contra la vacant al Tribunal Suprem

29 de setembre de 2020

Amy Coney Barrett: ira demòcrata contra la vacant al Tribunal Suprem

Segons el republicà Mitch McConnell, líder de la majoria del Senat, Barrett és “una jurista excepcionalment impressionant i una candidata sobradament qualificada per al Tribunal Suprem”

 
Redacció

El president dels EUA, Donald Trump, va anunciar diumenge, 28 de setembre de 2020, Amy Coney Barrett com a candidata a la vacant al Tribunal Suprem que va deixar lliure la mort de la jutgessa Ruth Bader Ginsburg.

Barrett, qui ja fou finalista per a una vacant del 2018 que finalment va ocupar Brett Kavanaugh, és sobretot coneguda pel seu devot catolicisme i per ser, segons el republicà Mitch McConnell, líder de la majoria del Senat, “una jurista excepcionalment impressionant i una candidata sobradament qualificada per al Tribunal Suprem”.

 
Qui és Amy Coney Barrett?

Formant part actualment de la Cort d’Apel·lacions del Setè Circuit des de 2017 —amb cartes de recomanació per part de facultats i secretaris legals—, Barrett és doctorada en Jurisprudència, ha treballat com a secretària pels jutges Laurence Silberman i Antonin Scalia, ha estat associada de dos bufets d’advocats i ha exercit de professora a la Facultat de Dret de Notre Dame, centre on es va doctorar i, anys després, va ser nomenada “professora distingida de l’any” en tres ocasions.

Malgrat aquesta densa i cultivada carrera professional, els demòcrates no han dubtat en criticar ferotgement l’elecció de Barrett com a candidata a ocupar la vacant de jutgessa al Tribunal Suprem.

 
La insídia del Partit Demòcrata

Durant la seva audiència de confirmació, els demòcrates del Comitè Judicial del Senat van qüestionar la fe catòlica de Barrett en el desenvolupament de la funció judicial, especialment per part de la senadora demòcrata Diane Feinstein. Una circumstància carregada d’una densa politització, atès que la mateixa Constitució estatunidenca estipula que “mai es requerirà cap examen religiós com a qualificació per a cap càrrec o fideïcomís públic dels EUA”.

Tement Barrett, perquè no s’ajusta a l’ideari dels demòcrates i insistint en ajornar estratègicament el nomenament fins després de les eleccions presidencials d'enguany, 2020, el senador demòcrata Dick Durbin va lamentar, segons NBC, que, malgrat poder-ho alentir, els demòcrates no podran “aturar el resultat”.

A més, els demòcrates han iniciat una campanya irada de crítiques anti-conservadorisme contra Barrett, propagant que “perjudicarà el sistema mèdic sobrecarregat d’impostos Obamacare.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Pots fer servir tags i atributs HTML:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 699 lectors

Meme