Amposta: detingut un immigrant equatorià per violar una noia mentre dormia durant una festa

21 d'abril de 2021

Amposta: detingut un immigrant equatorià per violar una noia mentre dormia durant una festa

Malgrat que el Codi Penal castigui l’agressió sexual amb entre 6 i 12 anys de presó, delicte amb un total de 814 casos registrats a Catalunya durant la pandèmia, l’agressor ha estat posat en llibertat sota ordre d’allunyament vers la víctima

 
Redacció

La setmana passada, els Mossos d’Esquadra van detenir un immigrant de nacionalitat equatoriana per haver violat una noia durant una festa en un pis a Amposta, el Montsià. Segons la víctima, qui coneixia l’agressor, els fets es van produir després de consumir alcohol i drogues, mentre la noia dormia.

 
Mesures penals

Malgrat que l’article 178 del Codi Penal estipula que l’agressió sexual es castiga sota pena de 6 a 12 anys de presó, factors com la relació de coneguts d’ambdós o el consum d’estupefaents i beguda previ als fets, podria haver contribuït a la posada en llibertat de l’agressor, sobre el qual tan sols pesarà una ordre d’allunyament.

 
814 agressions sexuals l’any 2020 a Catalunya

Segons el Mapa Delinqüencial de Catalunya, a l’Àrea Bàsica Policial (ABP) del Montsià, on pertany Amposta, municipi amb un 16% d’immigració segons l’Idescat, durant la pandèmia, l’any 2020, es van registrar 8 casos d’agressió sexual, un augment del 33% respecte l’any anterior, amb 6 casos registrats.

Tanmateix, aquest mateix delicte va arreplegar 814 casos durant la pandèmia a tota Catalunya, havent-ne abastat els 992 l’any 2019, xifra que ja en suposava un augment del 19% respecte el 2018, amb 833 casos.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme