Amorós (ERC) demana a l'Estat espanyol els immigrants il·legals de Grècia

17 de setembre de 2020

Amorós (ERC) demana a l'Estat espanyol els immigrants il·legals de Grècia

El secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós (ERC), vol importar 100 immigrants il·legals i 20 MENA arribats al campament de Mòria (Lesbos)

 
Redacció

Ahir, 16 de setembre de 2020, el secretari d’Immigració de la Generalitat, Oriol Amorós (ERC), va reiterar les exigències de la Generalitat perquè l’Estat espanyol atorgui les competències a fi d’importar 100 immigrants il·legals i 20 MENA del campament de Mòria. Així mateix, segons ha avançat La Vanguàrdia, Amorós es mostra interessat en activar “acollides compartides” junt amb altres països europeus que pateixen l’arribada massiva d’immigrants il·legals.

En total, Catalunya disposa de 624 pisos i residències per a noves importacions d’immigrants il·legals de les 3.725 que ja té ocupades. D’acord amb Amorós, com ha recollit la Cope, l’Estat espanyol “és el que té la frontera més dèbil envers la immigració” il·legal, fet pel qual pretén propulsar aquesta operació conjunta suplicant-la des de la Generalitat. D'aquesta manera, Amorós, s'adscriu a l’opinió de Chakir El Homrani (ERC), conseller de Treball, Afers Socials i Família de la Generalitat, criticant la Llei d’Estrangeria i titllant-la d’innecessària.

 
Detinguts cinc sospitosos de l’incendi provocat

Paral·lelament, la policia grega ha detingut cinc immigrants il·legals, dels quals dos són afganesos menors d’edat i se'n cerca un sisè sospitós, en relació amb l’incendi del campament de Mòria que custodiava més de 13.000 immigrants il·legals. De fet, tal com avança el diari grec Proto Thema, els dos menors d’origen afganès van ser traslladats després de l’incendi, sent detinguts en un altre indret de Grècia on s’allotjaven.

I ara per ara, s’ha construït una nova estructura temporal pels immigrants a Kara Tepe. Una ubicació, alhora, emprada l’any passat per a custodiar l’excés d’immigrants il·legals de Mòria. Tot i així, tant els immigrants il·legals com els habitants de Lesbos, que van organitzar barricades en contra, demanen que els sol·licitants d’asil abandonin l’illa.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 783 lectors

Meme