Amnistia Internacional contra El Homrani (ERC): 'hi va haver vides que es podien salvar, però no es va fer'

7 de desembre de 2020

Amnistia Internacional contra El Homrani (ERC): 'hi va haver vides que es podien salvar, però no es va fer'

Un total de 7.045 catalans han mort per la Covid-19 a les residències de gent gran: aquesta xifra representa el 46’9% de defuncions totals a Catalunya per les mateixes causes, 15.013

 
Redacció

Malgrat que Chakir El Homrani (ERC) refusi responsabilitzar-se sobre pels més de 4.300 avis morts a les residències catalanes un 27% del total de defuncions a Catalunyaa conseqüència de la seva direcció durant la pandèmia de la Covid-19, i sota l’empara incondicional del seu partit, Amnistia Internacional ha denunciat la “discriminació” a la gent gran contagiada als geriàtrics en denegar-se’n el trasllat als hospitals.

Amnistia Internacional, a banda dels protocols de futilitat que limitaven l’assistència als ciutadans de més de 80 anys a fàrmacs pal·liatius, ha denunciat també que, en alguns casos, “se’ls va dir a les famílies que les derivacions estaven prohibides” i, en casos com denuncia un metge que col·laborava en una residència, “hi va haver vides que es podien salvar, però no es va fer”.

 
Impunes i sense represàlies

Com assenyala Amnistia Internacional, mitjançant les dades sobre el virus xinès del Departament de Salut de la Generalitat, de l’ 1 de març al 15 de novembre de 2020, han mort per Covid-19 un total de 7.045 catalans a les residències de gent gran. Xifra que representa el 46’9% de defuncions totals a Catalunya per les mateixes causes, 15.013.

Tot i així, mentre que la consellera de Salut, Alba Vergés (ERC), culpa a l’Estat espanyol de l’infra-finançament sanitari, el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, El Homrani, demana disculpes en veu baixa i cessa la cúpula del seu departament. Un insult i, literalment, una condemna a mort a tots els contribuents catalans que han treballat per una salut pública de qualitat.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 845 lectors

Meme