Algèria: la Comissió dels EUA sobre Llibertat Religiosa Internacional acusa el país algerià de discriminar i legislar contra els cristians algerians

1 de juliol de 2021

Algèria: la Comissió dels EUA sobre Llibertat Religiosa Internacional acusa el país algerià de discriminar i legislar contra els cristians algerians

La legislació algeriana contra els cristians inclou penes de presó per facin dubtar la fe d’un musulmà, per tenir material cristià en una llibreria o insultar el profeta Mahoma i inclou el tancament d’esglésies protestants

 
Redacció

Dimecres de la setmana passada, 23 de juny de 2021, Nadine Maenza, presidenta de la Comissió dels EUA sobre Llibretat Religiosa Internacional (USCIRF), va denunciar que recents decisions judicials d’Algèria violen la llibertat religiosa dels cristians.

 
Un cristià algerià en perill

Un dels exemples és el cas de Rachid Mohamed Seighir, pastor cristià i propietari d’una llibreria, el qual fou condemnat a un any de presó per imprimir, emmagatzemar o distribuir materials que poden fer dubtar la fe d’un musulmà, segons esmentava també l’USCIRF en el seu comunicat.

 
Persecució contra els cristians

En un altre cas, dos dies abans de la condemna de Seighir, es van clausurar físicament tres esglésies protestants ubicades a Oran, les quals havien estat prèviament tancades pel govern algerià l’any 2020. Pel que fa a la legislació sobre la blasfèmia al país, un altre ciutadà, Christian Hamid Soudad, fou condemnat a 5 anys de presó per insultar el profeta Mahoma.

 
L'atenta vigilància dels EUA, el país de la llibertat

Per aquest fet la USCIRF, en el seu informe anual d’enguany, va instar el Departament d’Estat dels EUA a incloure Algèria en la seva Llista de vigilància especial per participar o tolerar violacions greus de llibertat religiosa vulnerant la Llei de Llibertat Religiosa Internacional.

En paraules de Frederick A. Davie, comissionat de la USCIRF, a causa d’aquestes decisions judicials que són intents flagrants de prohibir als cristians algerians llur dret a la llibertat de religió i creences.
Si t'ha interessat aquesta informació, uneix-te al canal de Telegram.
El diari liberal-conservador en català. Diem el que penses. Subscriu-te.

Has d'estar connectat per comentar. Si us plau, connecta't o subscriu-te per deixar un comentari.

Deixa un comentari

Enquesta

Atès que no s'ha obtingut cap resultat amb la taula de diàleg trampa, Pere Aragonès ha de dimitir i convocar eleccions?

Han votat 843 lectors

Meme